MT24 Lekker weg Beeld Laura de Mildt (Ireen Wüst), Rachelle Stoffels (Serge attukwei clottey in museum arnhem), Tommy Kwak via Unsplash.com (strand).
Beeld Laura de Mildt (Ireen Wüst), Rachelle Stoffels (Serge attukwei clottey in museum arnhem), Tommy Kwak via Unsplash.com (strand).

PREMIUM

Lekker veel leuke eropuit-tips

Zin in een museumbezoek, festival of tentoonstelling? Dit valt er zoal te beleven.

MT24 Lekker weg Beeld

Mondriaans 150ste verjaardag vier je in het Kunstmuseum Den Haag, dat met zo’n driehonderd ­werken de grootste mondriaancollectie ter wereld heeft.
Rondom Mondriaan, t/m 25 september (kunstmuseum.nl).

MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 Lekker weg Beeld

Op pad(cast)

Leuk: in de IVN Op padcast neemt een natuurgids je mee op avontuur om je van alles te leren over de natuur. In elke aflevering staat een natuurfenomeen centraal, van eetbare planten tot wilde bijen. Zo waan je je – al luisterend – in de duinen en het bos, op het strand en de hei.
ivn.nl/beleef-de-natuur-met-de-podcasts-van-ivn

MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 Lekker weg Beeld

1. Mens en milieu

We worden ons steeds bewuster van de gevolgen van ons gedrag op de natuur. Het recent heropende Museum Arnhem toont met Tenminste Houdbaar Tot de verschillende manieren waarop kunstenaars de natuur verbeelden, vanaf de zeventiende eeuw tot 2022. Wat vertellen al die landschappen, stillevens, planten en dieren over de relatie tussen mens en natuur?
t/m 9 januari 2023, museumarnhem.nl

2. Ken je klassiekers

Het Friese Landgoed Oranjewoud verandert tijdens het Oranjewoud Festival in een sprookjesachtig ­festivalterrein dat volledig in het teken staat van het beleven van klassieke muziek. Er zijn grote namen die musiceren onder hoge bomen, een klarinetkwartet dat de zonsopkomst omlijst met een concert voor vroege vogels, feeëriek verlichte avondoptredens, ­geluidskunstwerken die een relatie aangaan met de natuur en een proeftuin waar je kunt picknicken – en muziek luisteren – in het gras.
3 t/m 6 juni, oranjewoudfestival.nl

MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 Lekker weg Beeld

Tussen rust en reuring

De ecolodges van het piepkleine vakantiepark Ljeppershiem in Noordoost-Friesland staan idyllisch opgesteld in een zee van wuivend gras en wilde weidebloemen. Je ontwaakt er met het gekwetter van watervogels. Wil je de rust en ruimte van de Friese natuur afwisselen met de reuring van de stad? Dokkum ligt vlakbij, net als Leeuwarden en Groningen.
ljeppershiemvakantiepark.nl

MT24 horizontale lijn groen Beeld
MT24 Lekker weg Beeld

Ireen Wüst

Agenda

4 juni | Verstopt in het groen bij de A13 ligt een zeventiende-eeuwse boerderij met een natuurgebied met bijzondere ­vogels. Ga met de boswachter mee op Dauwtrapwandeling in de Ackerdijkse Plassen.
natuurmonumenten.nl

t/m 10 juli | Directklaarfotografie, het blijft bijzonder. In de tentoonstelling De magie van polaroid in Schiedam worden Nederlandse meesterwerken uit de ­geschiedenis van polaroidfotografie ­getoond met werk van Anton Corbijn en vele anderen.
stichtingkunstwerkt.nl

6 juni | Tijdens de Dag van het kasteel zwaaien de poorten open. Deze editie staat in teken van de rampen die kastelen en buitenplaatsen hebben doorstaan. Gelukkig ook met veel aandacht voor de ontwikkeling en modernisering die bij het herstel in gang werd gezet.
dagvanhetkasteel.nl

2 t/m 12 juni |Tijdens het Delft Fringe Festival ontdek je aanstormend podiumtalent in binnentuin, woonkamer, garage, monument en op andere verrassende plekken in de gezellige studentenstad.
delftfringefestival.nl

t/m 25 juni | Laura de Mildt maakte in 2021 een bejubeld fotoboek: Op kracht en karakter - Nederlandse vrouwen in de topsport. Bij de ­Pennings Foundation in Eindhoven worden de foto’s tentoongesteld en sta je als kijker oog in oog met aanstormende talenten en kampioenen, zoals Ireen Wüst.4 juni
penningsfoundation.com

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenLaura de Mildt (Ireen Wüst), Rachelle Stoffels (Serge attukwei clottey in museum arnhem), Tommy Kwak via Unsplash.com (strand).
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden