MT37 lekker weg Beeld Alexandra Golovac via Unsplash (receptbeeld), iStock.
Beeld Alexandra Golovac via Unsplash (receptbeeld), iStock.

PREMIUM

Lekker veel bijzondere eropuittips

Zin om er lekker op uit te gaan? Genoeg dingen te doen deze week. Van een culinair festival met muziek tot een kasteeltuin vol bloemen.

MT37 lekker weg Beeld

Liefhebbers van antiek, vintage en curiosa gaan op woensdag naar Gouds Montmartre, een sfeervolle markt rondom het vermaarde stadhuis van Gouda.
t/m 31 augustus, welkomingouda.nl

MT37 M37 horizontale lijn groen Beeld
MT37 lekker weg Beeld

Tóptenten

Op zoek naar rust en ruimte? Boek een romantische Bell-tent met verwarmde bedden van het Friese Rebl Outdoor. Ze hebben twee locaties. Jubbega is een heerlijke plek om te suppen, wandelen en fietsen. Ben je een watersporter, dan is Elahuizen aan de Fluessen je uitvalbasis.
rebloutdoor.nl

MT37 M37 horizontale lijn groen Beeld
MT37 lekker weg Beeld

1. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet…

Stedelijk Museum Amsterdam heeft Sophie Douala gevraagd om haar grafische talent los te laten op de sneeuwwitte ruimte rondom de historische trap. De knalkleuren maken de enorme afdrukken extra aanlokkelijk. met deze Follow The Black Rabbit-reeks neemt Douala de kijker mee naar haar droomwereld vol optische illusies.
Tot december 2022, stedelijk.nl

2. Verborgen verleden

Onlangs opende in het Tropenmuseum Onze koloniale erfenis. Deze vaste tentoonstelling voor de komende vijf jaar laat zien hoe kolonialisme de wereld van nu mede heeft gevormd. Een meerstemming verhaal waarin verleden en heden elkaar ontmoeten. Voor meer verdieping wordt de tentoonstelling omlijst door lezingen, workshops en theater- en muziekvoorstellingen.
tropenmuseum.nl

MT37 M37 horizontale lijn groen Beeld
MT37 lekker weg Beeld

Knalfuif

Festival CuliNESSE viert zijn tiende verjaardag vlak bij Rotterdam, aan de Zevenhuizerplas. Een knalfuif met een blik A-sterren en culinaire hoogstandjes. Geniet er bijvoorbeeld van het Kookcircus, Italiaanse aperitiefjes, lekkers van de barbecue en gastronomische verrassingen van tweesterrenrestaurant Fred. En wissel het af met een dansje, want ook de podia zijn gevuld met sterren. Denk aan onder anderen Anouk, Alain Clark, Candy Dulfer, Chef’Special, Krezip, Davina Michelle en Nick & Simon.
25 t/m 27 augustus, culinesse.nl

MT37 M37 horizontale lijn groen Beeld
MT37 lekker weg Beeld

Imke Smit

Agenda

26 t/m 28 augustus | Dankzij Spoffin verandert Amersfoort in een groot openluchttheater en spot je circusacts, dans, muziek en toneel op de mooiste plekjes.
spoffin.nl

27 augustus t/m 4 september | Zomerfestival Cultura Nova brengt driehonderd voorstellingen naar Heerlen en Parkstad Limburg. Van acrobatiek tot film, dans, circus, muziek, theater en beeldende kunst. Voor ieder wat wils.
cultura-nova.nl

28 augustus | Voor festival Oeljebroelje bezoek je Fort Ellewout aan de oevers van de Westerschelde. Muziek, lekkers, een Zeeuwse kunstmarkt en een speurtocht brengen leven in de brouwerij.
cultureleraadborsele.nl/activiteiten/festival-oeljebroelje/

31 augustus t/m 17 september | Voor Floriade Expo 2022 maakte ­Suburbia We moeten iets met het landje. De familiegeschiedenis wordt gespeeld in een vers geplant oerbos en werd geschreven door Simon ­Heijmans die samen met Imke Smit de hoofdrol op zich neemt.
theatergroepsuburbia.nl

1 t/m 5 september | Bloemig! zorgt dat de bloem in al haar kleuren en geuren in de schijnwerpers wordt gezet. Volg de wandelroute door de sprookjesachtige kasteeltuinen van Arcen en laat je verrassen door bloemarrangementen van bloemkunstenaars. Ook delen bloembinders hun tips & tricks tijdens demonstraties.
kasteeltuinen.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenAlexandra Golovac via Unsplash (receptbeeld), iStock.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden