MT32 M32 Lekker weg  Beeld Thirawutkluebkaeo, Linda Roelfszema, Pierre Louis Dubourcq, Landschap in de omgeving van Rome, 1843, collectie Amsterdam museum (Wanderlust)
Beeld Thirawutkluebkaeo, Linda Roelfszema, Pierre Louis Dubourcq, Landschap in de omgeving van Rome, 1843, collectie Amsterdam museum (Wanderlust)

PREMIUM

Lekker veel bijzondere eropuittips

Van struinen door een Green Boutique park tot een pop-uprestaurant op het spoor; genoeg redenen om er weer lekker op uit te trekken.

MT32 M32 Lekker weg  Beeld

Ga naar Lalique Museum Doesburg voor Stromingen & Gestalten, een tentoonstelling met zilver en juwelen uit de art nouveau en art deco.
3 juli t/m 18 juni 2023, laliquemuseum.nl

MT32 horizontale lijn blauw Beeld
MT32 M32 Lekker weg  Beeld

Visser aan zee

Wie dacht dat het kunstenaarschap van modeontwerper Mart Visser bijzaak is, zal zich verbazen over zijn omvangrijke oeuvre. Hoog tijd dus voor Sculptures, zijn overzichtstentoonstelling in Beelden aan Zee. Voor de gelegenheid toont het Scheveningse museum circa honderd van zijn sculpturen en tachtig reliëfs, schilderijen en installaties.
9 juli t/m 2 oktober, beeldenaanzee.nl

MT32 horizontale lijn blauw Beeld
MT32 M32 Lekker weg  Beeld

Reiskoorts

Ook in de negentiende eeuw leden sommige Nederlandse kunstenaars aan Wanderlust: de lust om te reizen, te ontdekken en te dwalen. Treed in hun voetsporen en blik in het Dordrechts ­Museum terug op de wondere wereld die vol enthousiasme werd vastgelegd door schilders als Abraham Teerlink, Antonie Sminck Pitloo en Joseph August Knip.
t/m 8 januari 2023, dordrechtsmuseum.nl

MT32 horizontale lijn blauw Beeld
MT32 M32 Lekker weg  Beeld

1. Bijtanken bij Brinckerduyn

Het nieuwe Friese Brinckerduyn is een Green Boutique park, oftewel een kleinschalig luxepark midden in de natuur van Appelscha. In een mum van tijd zit je in Nationaal Park Drents-Friese Wold. De vakantiewoningen zijn duurzaam en zo sfeervol en comfortabel dat je ze met moeite weer verlaat.
brinckerduyn.nl

2. Feeling blue

Zin in een roadtrip? Huur dan een volledig ingericht camperbusje voor twee of vier personen. En omdat de klassieke Volkswagenbusjes van Blauw Busje niet zo snel gaan, onthaast je al tijdens het reizen. Het perfecte excuus om niet de snelste, maar juist de allermooiste route van A naar B uit te stippelen.
blauwbusje.nl

MT32 horizontale lijn blauw Beeld
MT32 M32 Lekker weg  Beeld

Janny van der Heijden

Agenda

22 t/m 24 juli | De Dinner Train is een tot pop-uprestaurant omgetoverde trein. Elke week vertrekt hij vanaf een ander station. Komende week start de reis in Haarlem. Laat je verrassen, want menu en bestemming blijven onbekend.
dinnertrain.eu/haarlem/

24 juli | Volop nostalgie in Roosendaal, waar de tributebandjes en festivalmarkt van het Blommenkinders Festival de jaren 60, 70, 80 en 90 doen herleven, terwijl de kinderen zich vermaken op het skeltercircuit. blommenkinders.nl

20 t/m 30 juli | Het Aurora Festival is het grootste kamermuziekfestival van Noord-Nederland met concerten, lezingen en excursies op onverwachte locaties in Groningen, Friesland en Drenthe.
aurorafestival.nl

t/m 15 september | De klassieke motorboot van Varend Friesland maakt elke ­zomerse dinsdag en donderdag vaartochten over meren en slootjes. Met een spraakzame schipper als gids. Op de zondagen hijsen ze de zeilen van hun klassieke boeier voor een tocht over de Friese meren.
varendfriesland.nl

t/m 31 oktober | De pendules en uurwerken van de Parnassia-collectie hebben een tijdelijk thuis gevonden in een villa aan het Amsterdamse Museumplein. Maak je ronde door dit pop-upmuseum met de audio­tour van Janny van der Heijden en smul van de verhalen die ze over haar ­favorieten vertelt.
once-upon-a-time.amsterdam

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenThirawutkluebkaeo, Linda Roelfszema, Pierre Louis Dubourcq, Landschap in de omgeving van Rome, 1843, collectie Amsterdam museum (Wanderlust)
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden