MT343 M34 Lekker weg Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Lekker veel bijzondere eropuittips

Zin om lekker eropuit te gaan? Genoeg dingen om te doen, deze week. Van de Canal Parade tot een Staycation aan zee.

MT343 M34 Lekker weg Beeld

Zit!

In de Groningse architectuurparel Wall House #2 presenteert Studio 212 Fahrenheit meerdere werken, waaronder Sit!, een serie van stoelen die gebaseerd is op honden. Toegang is gratis.
t/m 30 oktober, groningermuseum.nl

MT34 M34 horizontale lijn roze Beeld
MT343 M34 Lekker weg Beeld

Trotse comeback

Terug van twee (corona)jaren weggeweest: de Canal Parade. Deze botenparade vormt het hoogtepunt van de Pride-viering in Amsterdam. De bonte stoet vaart vanaf het Oosterdok over de grachten naar het Westerdok, onderweg toegejuicht door duizenden toeschouwers.
6 augustus, pride.amsterdam

MT34 M34 horizontale lijn roze Beeld
MT343 M34 Lekker weg Beeld

Op de versiertoer

In het Cuypershuis in Roermond is De golvende lijn te zien; een ruimtevullende installatie van kunstenaar Christie van der Haak. Haar handgetekende, bonte en kleurrijke motieven worden gecombineerd met het werk van architect Pierre Cuypers en tijdgenoten. De overeenkomsten tussen beide kunstenaars? Het gebruik van repeterende patronen. Aan de hand van objecten en filmopnames laat De golvende lijn het effect zien van decoratie in architectuur en interieur. Nu én in het verleden.
t/m 5 maart 2023, cuypershuisroermond.nl

MT34 M34 horizontale lijn roze Beeld
MT343 M34 Lekker weg Beeld

1. Suikerzoet

Zin in een shopsessie in de zomerzon? Kom dan naar de Suikermarkt, een vintagemarkt met festivalvibe op het voormalig Suikerunie-terrein bij EM2 Groningen. Naast tweedehands, retro, curiosa en handgemaakte hebbedingen vind je er ook volop foodtrucks die lekkere happen én ijskoude drankjes serveren.
7 augustus, suikermarkten.nl

2. Staycation aan zee

Een eigen huis, een plek onder de zon. En dat op een steenworp afstand van het strand? Die droom komt uit als je een luxe lodge boekt in de duinen van het Noord-Hollandse Callants­oog. Ontwaak rustig met een kop koffie op je veranda, maak een wandeling door het prachtige natuurgebied Zwanenwater en sluit de dag af met een verkoelend glas rosé – en een spectaculaire zonsondergang – bij een van de vele strandpaviljoens. De kleurrijke vakantiehuisjes zijn geschikt voor twee tot zes personen.
roompot.nl

MT34 M34 horizontale lijn roze Beeld
MT343 M34 Lekker weg Beeld

Keja Klaasje Kwestro

Agenda

t/m 10 augustus | Queen of Disco is een groovy muziektheatervoorstelling met serieuze ondertoon. De voorstelling is een ontroerend portret van een man die dankzij disco zijn veilige haven en podium vindt waarop hij openlijk gay kan zijn.
rightaboutnowinc.com

4 t/m 14 augustus | Theaterfestival Boulevard in Den Bosch biedt voor ieder wat wils: van grote voorstellingen op een parkeerplaats tot interactieve ervaringen in een museum. En van moderne dans op het grote podium tot concerten op straat.
festivalboulevard.nl

10 augustus t/m 11 september | Het verdriet van de Zuiderzee is een muziektheatervoorstelling over de kustbewoners met heimwee naar hun verloren zee. De coproductie van Schouwburg De Lawei en Orkater wordt opgevoerd op het Friese Oudemirdumerklif, met een uitzicht vol water en wolken. Met o.a. Keja Klaasje Kwestro.
verdrietvandezuiderzee.nl

t/m 2 oktober | Openluchttentoonstelling Lustwarande in Tilburg onderzoekt met Godhead – Idols in times of crisis de kracht van het abstracte sculptuur.
lustwarande.org

t/m 2 oktober | Voor een kennismaking met het werk van Norbert Tadeusz stelde Museum More in Gorssel een tentoonstelling samen uit de persoonlijke verzameling van de Duitse schilder. Van kleine stukken tot spectaculaire schilderijen.
museummore.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenRedactie
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden