null Beeld Maarten van der Wal (groote museum), Nic Limper (muziekzomer), handedby.com (tas), Iris Planting (Marcel Hensema).
Beeld Maarten van der Wal (groote museum), Nic Limper (muziekzomer), handedby.com (tas), Iris Planting (Marcel Hensema).

PREMIUM

Lekker veel bijzondere eropuittips

Zin om lekker eropuit te gaan? Genoeg dingen om te doen, deze week. Van foodfestivals tot Sneekweek.

null Beeld

Foodfestival Lepeltje Lepeltje

Brocante, zelfgemaakt moois en goeie happen: op cultureel foodfestival Lepeltje Lepeltje Maas­tricht combineer je shoppen met smikkelen.
12 t/m 14 augustus, lepeltje-lepeltje.com

null Beeld
null Beeld

De beste stuurlui staan aan wal

Deze week start de 85ste Sneekweek, het grootste en gezelligste binnenwater zeilevenement van Europa. Van optimistjes tot schepen zoals de Regenboog; elke dag wordt er fanatiek geracet op het Sneekermeer. En na die waterpret wordt er gefeest op het Starteiland en in de stad.
6 t/m 11 augustus, sneekweek.nl

null Beeld
null Beeld

1. Artis is een museum rijker

Van communicerende planten tot een geurtunnel die emoties oproept, in Het Groote Museum in Amsterdam ga je op een verrassende ontdekkingstocht. Als bezoeker ervaar je naast de verschillen en overeenkomsten vooral de verbondenheid tussen alles wat leeft: mens, dier, plant en microbe. Toen het halver­wege de negentiende eeuw werd gebouwd, gold het als een van de modernste gebouwen én als het eerste museum van de hoofdstad. Anno nu is het duurzaam gerenoveerde Groote Museum na Micropia het tweede museum van Artis.
grootemuseum.nl

2. Siem gaat solo

De Duitse kunstenaar Wiebke Siem refereert met haar installaties, sculpturen, textiel en modeobjecten aan de kunstgeschiedenis, mode en design uit de twintigste eeuw, maar haar werk gaat vooral over de ondergeschikte rol van de vrouw. Het Kunstmuseum Den Haag presenteert haar eerste solotentoonstelling in Nederland.
t/m 30 oktober, kunstmuseum.nl

null Beeld
null Beeld

Daar zit muziek in

Het begon als een podium voor het Nationaal Jeugdorkest, maar inmiddels is de Muziekzomer Gelderland uitgegroeid tot een zeventiendaags festival met muziekvoorstellingen, concerten en evenementen, waaronder een muzikale wandel- en fietstocht. Als bezoeker strijk je neer op de mooiste locaties in Gelderland, van het voormalig zendstation op de Veluwe en De Melkfabriek in Arnhem tot een wijngaard in Voorst, om te genieten van muziek van jong top­talent, theater, spektakel, dans en poëzie.
t/m 14 augustus, muziekzomer.nl

null Beeld
null Beeld

Marcel Hensema

Agenda

5 t/m 14 augustus | Tijdens het Terschelling Openlucht Filmfestival geniet je van films in de buitenlucht op een bijzondere plek op het Waddeneiland, de zand­afgraving achter Camping Wulp.
tof.nu

10 t/m 28 augustus | Na Don Giovanni en Zauberflöte/Requiem speelt Holland Opera deze zomer het laatste deel van het Mozart-drieluik: Divorce of Figaro. De opera is te zien in de Werkspoor­kathedraal in Utrecht en is het geestige vervolg op de Nozze di Figaro, oftewel het Huwelijk van Figaro.
hollandopera.nl

14 augustus | Blauwe bessen in overvloed, maar ook boerenkaas, huis­gemaakte taart, handgemaakt moois en kinderactiviteiten, de boerderijfair op de Blauwe Bessen Boerderij in Gasselternijveen (Drenthe) is een gezellig uitje voor jong en oud.
blauwebessenboerderij.nl

17 augustus t/m 11 september | De meeslepende muziektheatervoorstelling Hollands hoop, een spin-off van de populaire tv-serie, wordt gespeeld in een prachtig decor: het Groninger platteland. Naast de ­sterrencast - met o.a. Janne Schra en Marcel Hensema - is een glansrol weggelegd voor een 27-koppig orkest.
zummerbuhne.nl

18 augustus | Hoe spectaculair de zonsondergang kan zijn, ervaar je op het Naardermeer. Aan boord van een fluisterboot vaar je de avondschemering in en kom je tot rust met het geluid van kabbelend water.
natuurmonumenten.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenMaarten van der Wal (groote museum), Nic Limper (muziekzomer), handedby.com (tas), Iris Planting (Marcel Hensema).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden