null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Lekker eropuit in eigen land

Genieten van een prachtig ballet of een hilarische voorstelling.

null Beeld

Met Russische avant-garde – Revolutie in de kunst toont Hermitage Amsterdam werk van o.a. Malevitsj en Kandinsky op canvas, papier, textiel én porselein.
t/m 8 januari 2023, hermitage.nl

null Beeld

Wooninspiratie

Ook als je er niet blijft logeren, is Hotel âme in hartje Rotterdam een aanrader. In het negentiende-eeuwse gebouw met hoge plafonds en art-nouveauelementen, vind je naast sfeervolle kamers ook een café en conceptstore met Japanse accessoires en handgemaakt keramiek. hotelame.com

null Beeld
null Beeld
 1. Vintage variété
  The Roaring Twenties is de jubileumvoorstelling van Släpstick, de vijfkoppige muziektheatergroep die dit jaar maar liefst 25 jaar bestaat. In de opvolger van hun internationaal bejubelde successhow Släpstick reist het gezelschap honderd jaar terug in de tijd. Bereid je voor op een onvergetelijk feest in de stijl van de jaren twintig met rode loper, buzzing beat van dansorkest en over-the-top decadentie. En oké, dan zijn de tafelpoten een beetje wankel en hangt de kroonluchter aan een paar losse boutjes. Er kan niks misgaan. Toch?
  t/m 26 juni, slapstick.nl
 2. Een nieuwe wereld
  In Rijksmuseum Twenthe is een overzicht te zien van het Italiaans futurisme, aan de hand van de leider Filippo Tommaso Marinetti. Met zijn futuristisch manifest luidde Marinetti in 1909 een nieuw tijdperk in vol technologie, snelheid en verandering. Was het een utopische ideologie of propaganda voor het fascisme?
  13 februari t/m 19 juni, rijksmuseumtwenthe.nl
null Beeld
null Beeld

Balletklassieker

Met wereldberoemde klassiekers als De notenkraker en Het zwanenmeer geldt Marius Petipa als de belangrijkste choreograaf van het tsaristische, negentiende-eeuwse ballet. Het Nationale Ballet komt dit seizoen met een eigen versie van Petipa’s meesterwerk Raymonda. De oorspronkelijke pracht en praal blijven behouden, maar het verhaal kent een nieuw verloop.
3 t/m 23 april, operaballet.nl

null Beeld
null Beeld

Agenda

 • 19 februari Trek je regenlaarzen aan voor een uitdagende tocht door de geulen en over slikken en schorren van Het Verdronken Land van Zuid-Beveland. Het gebied, waar je normaal gesproken niet komt, zit vol met planten en water­vogels.
  natuurmonumenten.nl
 • t/m 19 maart Beleef absurdistische avonturen met Kamagurka & Herr Seele. Want de Vlaamse vrienden maken Nederland onveilig met The return of the comeback. Een voorstelling die moeiteloos van Peruviaanse panfluitdeuntjes naar Parijs en pirouetten voert.
  bunkertheaterzaken.nl
 • 27 februari, 13 en 27 maart Tijdens de excursie vertelt de gids van Staatsbosbeheer over de rijke geschiedenis van Buitenplaats Elswout. Daarbij kijk je je ogen uit, want het romantische rijksmonument in de duinen van Overveen ligt midden in een beeldschone landschapstuin.
  staatsbosbeheer.nl
 • t/m 28 mei De winnaar van het Leids Cabaret Festival 2020 trekt door het land met Met z’n allen. Lisa Ostermann vult haar eerste voorstelling met scherpe grappen, muzikale intermezzo’s en pogingen tot breakdance.
  bunkertheaterzaken.nl
 • t/m 19 september Het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven presenteert Het geheim van de smid, een tentoonstelling over het vakmanschap. Zo ontdek je aan de hand van zilveren voorwerpen en kunst de ontwikkeling en schoonheid van het vak. Vooral ook interessant om te zien hoe de smid zichzelf technisch uitdaagt.
  zilvermuseum.com

Check in verband met de coronamaatregelen goed de websites van musea en theaters voor tickets en (openings)tijden.

Roos Stalpers & Fee van ’t Veen.Redactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden