null Beeld Fotografie: Koen Hauser (uit het hoofd), Antoine van Kaam (art is the antidote).
Beeld Fotografie: Koen Hauser (uit het hoofd), Antoine van Kaam (art is the antidote).

PREMIUM

Lekker eropuit in dit heerlijke lenteweer

null Beeld

De Groningse Vismarkt is het decor voor de Zeldzaam Mooi Markt met ambachtelijke lekkernijen, vintage, hand-gemaakt moois en lekkere muziek.
18 april, zeldzaammooi.com

null Beeld
null Beeld

Japan in 010

Dat je de bloei van de Japanse kersenbloesem, de sakura, niet per se in de buitenlucht hoeft te vieren ontdek je in Rotterdam. Tijdens het Japan Light & Food Festival in Ahoy geniet je onder lichtgevende kersenbloesem van sushi, ramen, thee en sake. Kanpai! Oftewel: proost!
23 en 24 april, ahoy.nl

null Beeld
null Beeld

De helende kracht van kunst

Verdeeldheid, quarantaines en lockdowns – de ­afgelopen twee jaar waren geen feestje. Voor een vrolijke opkikker breng je een bezoek aan Museum Voorlinden dat met de tentoonstelling Art is the Antidote bewijst dat kunst het tegengif kan zijn. In het museum laaf je je aan een gezonde dosis sprankelende en grappige kunstwerken.
t/m september, voorlinden.nl

Feit of fictie?

In de zwartgallige komedie Uit het hoofd, geschreven door Maria goos, speelt Loes Luca een actrice die terugblikt op haar leven. Tijdens het terugblikken – en dus in de voorstelling – wisselen waarheid en fantasie elkaar continu af. Wat is verzonnen en wat is een feit? En doet dat ertoe?t/m 17 juni, theater.nl

null Beeld
null Beeld

Brabantse nachten zijn lang

En dat is maar goed ook, want zo geniet je optimaal van dat heerlijk boxspringbed in je ‘eigen huisje’. Het Raatshuisje is een soort luxe hotelsuite, met veranda en privéterras ingeklemd tussen de boom­gaarden, bossen en weilanden. Terwijl schapen en paarden het landelijke gevoel versterken, ligt ook de stad op loopafstand: langs rivier de Mark wandel je in drie kwartier naar het Ginneken, de mooiste wijk van Breda tjokvol cafés, restaurants en mooie winkels.
hetraatshuisje.nl

null Beeld
null Beeld

Thomas Cammaert

Agenda

13 t/m 17 april | Internationaal FilmFestival Gorinchem is een hybride festival; dus is er wereldcinema op het witte doek én online. Lekker kijken vanaf je eigen bank.
iffg.nl

18 april | Loop alle paaseitjes eraf tijdens de Paaswandeling Hoge Veluwe. De ­natuurgids wacht je op bij het Museonder in Otterlo en neemt je mee door het schitterende natuurpark, op verkenningstocht langs planten en dierensporen.
hogeveluwe.nl

23 en 24 april | De Groene Route trapt het buitenseizoen af met Vroegbloeiers, tuin en natuur ontwaken, een tuinroute langs de mooiste tuinen en duurzame kwekerijen van Noord-Holland.
degroeneroute.nl

t/m 6 mei | Acteurs Soy Kroon en Thomas Cammaert spelen het aangrijpende Trompettist in Auschwitz. Herinneringen van Lex van Weren. Dankzij zijn trompetspel kreeg Van Weren een plek in het kamp­orkest en overleefde als enige van zijn familie de gruwelen van het ­vernietigingskamp. Pas in 1980 ­vertelde hij zijn verhaal.
trompettist.eu

t/m 8 mei | In het Muziektheater Amsterdam schittert Tosca, de beroemde opera van Giacomo Puccini. Het verhaal over liefde, lust en politieke intriges is tijdloos en de aria’s gaan recht naar het hart. Aan het roer van deze nieuwe vertolking staan dirigent Lorenzo Viotti en regisseur Barrie Kosky.
operaballet.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenFotografie: Koen Hauser (uit het hoofd), Antoine van Kaam (art is the antidote).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden