MT19 M19 lekker uit en thuis Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Kunst kijken, smakelijk wandelen en een tripje terug in de tijd

Dit zijn de leukste uitjes, tentoonstellingen en evenementen van nu.

MT19 Horizontale lijn Beeld
MT19 M19 lekker uit en thuis Beeld

Vakantie-inspiratie

Op zoek naar unieke reisbelevingen? Je ontdekt ze tijdens de Vakantiebeurs voor bijzondere reizen in de Beurs van Berlage in Amsterdam.
14-15 mei vakantiebeursamsterdam.nl

MT19 M19 lekker uit en thuis Beeld

Hé, doe je mee?

In het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen ga je terug in de tijd. Tijdens Hé, doe je mee? stap je in de wereld van een Zuiderzeekind en ontdek je hoe kinderen hun tijd besteedden. Niks chillen, maar klusjes, karweitjes en school! Speel ouderwetse spellen, beluister audiofragmenten en bewonder oude foto’s.
t/m 30 oktober, zuiderzeemuseum.nl

MT19 Horizontale lijn Beeld
MT19 M19 lekker uit en thuis Beeld

1. Zin in!

In het Odapark in Venray draait het om natuur en kunst. Als bezoeker struin je er tussen de bomen en zandverstuivingen en laat je je verrassen door bijzondere tentoonstellingen, zoals dit voorjaar ZINZIN. Deze duo-expositie, met werk van Petra Laaper en Mat van der Heijden, laat volop ruimte aan de eigen verbeelding. Petra doet dat met haar textiele sculpturen en installaties en Mat met zijn speelsewerken op paneel en papier, waarin een glansrol is weggelegd voor woord en beeld.
t/m 12 juni, odapark.nl

2. Dynamisch type

De komende maanden maak je in het Singer Laren kennis met het dynamische, expressieve werk van Paul de Lussanet. De Lussanet wordt beschouwd als een van de laatste Larense bohémien schilders. Terugkerend thema in zijn werk is vrouwelijk naakt, maar De Lussanet schildert ook portretten, stillevens, interieurs en zonovergoten landschappen.
t/m 28 augustus, singerlaren.nl

MT19 Horizontale lijn Beeld
MT19 M19 lekker uit en thuis Beeld

Kunst kijken

Tijdens de tiende editie van Amsterdam art week staat de hoofdstad vijf dagen lang in het teken van hedendaagse, beeldende kunst, met een focus op jong talent. Bezoekers kunnen vanzelfsprekend terecht in galeries, maar ook de Rijksacademie, verschillende kunstenaarswerkplaatsen en grote kunstinstituten zoals het Eye Filmmuseum, het Stedelijk Museum en Foam zetten de deuren open voor publiek. Geniet van een groot aanbod aan videokunst, performances, tentoonstellingen en bijzondere ontmoetingen.
11 t/m 15 mei, amsterdamart.com

MT19 Horizontale lijn Beeld
MT19 M19 lekker uit en thuis Beeld

Under wetter

Agenda

5 mei | De Smakelijke wandeling in de Koudekerkse Inlaag voert langs de zuidkust van Schouwen, waar kustvogels zich tegoed doen aan Zeeuwse lekkernijen als klein schorrenkruid en zeekraal. Zilte gewassen waar een natuurkok óók fijne hapjes voor de wandelaars van maakt.
natuurmonumenten.nl

7 mei | Dutch craft beer festival! in Enschede is een smakelijke mix van speciaalbieren, bijzondere brouwers en lekker veel livemuziek.
dutchcraftbeerfestival.nl

8 t/m 15 mei | Art Breda is er voor de liefhebbers van design en antiek. Voor de kleurrijke verhalen achter het werk haak je aan bij de rondleiding van de kunsthistoricus of woon je lezingen bij die rondom de beurs worden georganiseerd.
artbreda.nl

13 t/m 19 mei | Hiphopbeats en flitsend voetenwerk van freestyle voetballers, straatvoetballers, breakers en dansers van ISH Dance Collective maken van FTBLL – Can you kick it de ultieme ode aan voetbal.
ishdancecollective.com

12 mei t/m 9 juli | Op de ijsbaan van Wergea voeren acteurs, dansers en musici Under wetter op, een voorstelling over het voortbestaan van een Friese ijsbaan. Het stuk neemt je mee in de visie van de boerin die haar grond (en ijsbaan) wil verkopen, die van de klimaatonderzoeker en van het kind dat wil schaatsen.
tryater.nl

Roos Stalpers & Fee van ’t Veenredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden