In déze landen zijn campings het duurst (en hier ben je het goedkoopst uit) Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

In déze landen zijn campings het duurst (en hier ben je het goedkoopst uit)

‘s Ochtends wakker worden en meteen lekker buiten zitten, ontbijten met blote voeten in het gras: sommige mensen vinden niets leuker dan kamperen in de zomer. Vroeger werd het gezien als een relatief goedkope vakantie, maar als je kijkt naar de prijzen van een campingplek valt dat nu ook flink tegen.

In sommige landen betaal je inmiddels al meer dan zestig euro per nacht!

Duurste en goedkoopste campings in Europa

Reisexpert Johan Lambrechts zocht voor HLN uit hoe de prijzen zijn in verschillende Europese landen. Van duurst naar meest betaalbaar ziet dat lijstje er zo uit:

 • Zweden - hier betaal je gemiddeld 37,41 euro per nacht voor een campingplek.
 • Duitsland - bij onze oosterburen ben je gemiddeld 38 euro en 33 cent kwijt voor een nachtje kamperen op de camping.
 • Frankrijk - in dit enorm populaire vakantieland onder Nederlanders betaal je ruim tien euro meer dan in Duitsland: de Fransen vragen gemiddeld 48,60 euro per nacht.
 • Nederland - Blijf je in Nederland? Dan kost dat je gemiddeld zo’n 48,85 euro per nacht voor een plekje op de camping.
 • Denemarken - Als je lekker naar Denemarken gaat deze zomer, ben je bijna vijftig euro per nacht kwijt. Een plekje op de camping kost daar gemiddeld namelijk zo'n 49,20 euro.
 • Oostenrijk - Genieten van de prachtige natuurlijk in Oostenrijk kost gemiddeld zo'n 50,34 euro per nacht, voor een plekje op de camping.
 • Groot-Brittannië - Ga je met de boot, trein of het vliegtuig naar Groot-Brittannië om daar te kamperen? Dan kost dat je gemiddeld zo’n 52,17 euro per nacht.
 • Spanje - Genieten van de Spaanse zon met je tent, caravan of camper kost je gemiddeld zo’n 54,86 euro per nacht.
 • Slovenië - Naar Slovenië deze zomer? Houd er dan rekening mee dat je ongeveer 59,20 euro per nacht kwijt zal zijn voor een kampeerplek.
 • Italië - Heerlijk, Italië! Maar de prijs per nacht voor een plekje op de camping kan flink oplopen: gemiddeld 60,28 euro
 • Kroatië - Kamperen in Kroatië? Dat kost ongeveer 60,37 euro per nacht, blijkt uit het kleinschalige onderzoek.
 • Zwitserland - Het duurste land in Europa is Zwitserland, waar je gemiddeld zo'n 64,15 euro per nacht kwijt bent voor een stukje gras op de camping. Maar het is er wel práchtig!

Gemiddelde prijzen

De prijs die je betaalt voor een plekje op de camping kan dus flink oplopen. En daar komen dan nog alle andere spullen die je nodig hebt voor een succesvolle kampeertrip bovenop: een tent, camper of caravan is ook aardig aan de prijs, zélfs tweedehands. Natuurlijk zijn deze prijzen een gemiddelde: het verschil tussen verschillende campings kan enorm zijn in prijs. Op een natuurcamping zonder elektriciteit, wifi en zwembad kampeer je natuurlijk een stuk goedkoper dan op een luxe camping met tennisbanen, vermaak voor de (klein)kinderen en restaurants. Een beetje zoeken kan je dus flink wat geld besparen!

Bron | HLN

Ilse van RoekelGetty Images/iStockphoto

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden