Huh? Híer in Nederland liggen ook Waddeneilanden Beeld ©VisitFlevoland
Beeld ©VisitFlevoland

Huh? Híer in Nederland liggen ook Waddeneilanden

Back to basic: niets is heerlijker dan helemaal tot rust komen in de natuur. En dat kan verrassend goed in Flevoland, waar het natuurlandschap grotendeels door mensenhanden is gevormd: van prachtige natuurgebieden tot nieuwe wadden in het Markermeer. Laat 2021 nou nét het jaar van het landschap zijn. Hoog tijd om de natuur in de provincie Flevoland in de spotlight te zetten.

Margriet samen met Visit Flevoland

Want dat de provincie Flevoland ook allerlei leuke plekken heeft, had je misschien niet gedacht. Waar je naartoe kunt gaan? Naar één van deze prachtige bezienswaardigheden bijvoorbeeld.

Oostvaardersplassen

Wist je dat Nationaal Park Nieuwland het grootste door mensen gemaakte natuurpark is? De Oostvaardersplassen zijn daar een onderdeel van en is zo’n 5600 hectare groot. Het gebied bestaat uit grasvlaktes, waterplassen en bossen. Je kunt hier uren ronddwalen en op zoek gaan naar wilde dieren als runderen, edelherten, vossen of de wilde paarden met hun veulens. Ook kun je er zo’n 30 verschillende vogelsoorten spotten. Volg een fiets- of wandelroute, excursie of neem deel aan één van de andere activiteiten: de Oostvaardersplassen zijn echt een paradijs voor de natuurliefhebber.

De Oostvaardersplassen Beeld

De Oostvaardersplassen © Allwrite

Met de boot naar de Marker Wadden

Op een uurtje varen van Lelystad liggen vijf eilanden in het Markermeer: de Marker Wadden. Als bezoeker ben je alleen welkom op het haveneiland, op de andere vier eilanden wordt de natuur met rust gelaten. Maar op dit ene eiland is al genoeg te zien en te doen. Op het haveneiland zijn prachtige wandelingen te maken langs drie bijzondere vogelkijkhutten en een indrukwekkende uitkijktoren. De stranden zijn er ook prachtig: lichtgekleurd zand, een heerlijke strandpaviljoen, omringd door duinen en met uitzicht op het Markermeer. Je hebt even het gevoel dat je aan de Franse Rivièra ligt, maar dan lekker dicht bij huis.

Safari door het Horsterwold

Het Horsterwold nabij Zeewolde is één van de meest bijzondere bossen van Nederland. Een wandeling door het natuurgebied geeft je de kans de kudde van 140 Konikpaarden van dichtbij te zien. Beklim de Tuurtoren voor een uitzicht over het natuurgebied en spot naast de Konikpaarden ook reeën, damherten, vossen en bevers. Ga zelf op pad of boek een safari met een boswachter. Trek goede en stevige wandelschoenen aan en neem een rugzak mee met eten en drinken voor onderweg.

Horsterwold Beeld

Horsterwold © Visit Flevoland

Land Art tour

Verspreid door heel Flevoland staan monumentale kunstwerken van kunstenaars. Flevoland wordt ook wel een openluchtmuseum voor Land Art genoemd. Nergens ter wereld is er zoveel landschapskunst te vinden op zo’n klein oppervlak. Er zijn in totaal negen ‘landschapskunstwerken’ die je in één dag kunt bezoeken. Je kunt het bekijken, ervaren én er doorheen lopen. Meer informatie over ieder kunstwerk vind je hier.

Land Art Deltawerk Beeld

Land Art Deltawerk © Visit Flevoland

Je herkent Flevoland meteen als je de provincie binnenrijdt. De heldere lijnen, die ruimte, dat moderne; dit kan alleen maar Flevoland zijn. Ook geïnspireerd om Flevoland te bezoeken? Kijk hier voor meer informatie.

Beeld | Visit Flevoland

Logo Visit Flevoland Beeld
Commerciële redactie©VisitFlevoland

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden