null Beeld

Ga op ontdekkingsreis langs de Hanzesteden in Niederrhein

Vlak over de grens tussen Nijmegen en Roermond vind je de regio Niederrhein. Een Duitse regio met een prachtig landschap, met vele culturele en culinaire highlights. Maar wist je dat deze regio ook een rijke historie heeft? Ga op ontdekkingsreis naar de steden van de Rijnlandse Hanze.

Emmerich am Rhein

Begin je tocht in Emmerich am Rhein, al voor het einde van de 14e eeuw behoorde deze stad tot de Hanze. Wandel langs de Rijnpromenade, van wel 1 km lang, en laat je blik dwalen over de oude handelsroute. Bezoek de St. Martinikerk of neem een kijkje in het Rijnmuseum Emmerich, waar je alle verborgen schatten van de scheepvaart op de Rijn kunt bekijken.

Grieth, Kalkar

Vlakbij Emmerich am Rhein ligt de wijk Grieth, stad Kalkar. Sinds de 16e eeuw een Hanze lid. De stad is een oud vissersplaatsje dat pal aan de Rijn ligt. Op het grote historische marktplein in Kalkar kun je je vandaag de dag nog goed voorstellen hoe de markt er destijds heeft plaatsgevonden. Wat je niet mag overslaan is de St. Nicolaikerk, dat bekend staat vanwege haar negen retabels.

null Beeld

Wesel

In 1407 werd Wesel lid van de Hanzesteden in de regio Niederrhein. De historische vestingstad viert elk jaar het laatste weekend van oktober feest. De stad staat dit weekend volledig in het teken van het Hanzefeest, waarmee ze vieren dat ze ooit lid zijn geworden van de Hanze. Maar de rest van het jaar is een bezoek aan deze stad ook zeker de moeite waard. Het historische stadhuis, de Wilibrordi-Dom op de grote markt, alle architectuur doet je denken aan de tijd van de Hanze.

null Beeld

Neuss

Sluit je reis af in de grote stad Neuss, dat meer dan 150.000 inwoners telt en sinds 1475 tot de Hanze behoort. Neuss heeft de twee na grootste binnenhaven van Duitsland, maar kenmerkt zich ook door haar knusse winkels met lekkere wijnen en verschillende specerijen. Ontdek de geschiedenis met een wandeltocht langs de oude stadsmuur of bekijk de specerijmolen in het centrum.

Het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je van plan bent deze regio te gaan ontdekken, Niederrhein is in elk seizoen van het jaar prachtig. Beleef de mooie natuur, cultuur en prachtige landschappen van Hanzestad naar Hanzestad, klik hier voor meer informatie over de routes langs de Rijn.

Beeld: Niederrhein Tourismus/ Agentur Berns, Stadt Kalkar, WeselMarketing GmbH

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden