null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Fiets de tulpenroute, bewonder Marokkaanse meesterwerken en nog veel meer

We hebben naast de agenda voor komende tijd ook nog een hoop extra's voor je uitgezocht. Fijn, eropuit.

null Beeld

Haken, scrapbooken en keramieken: ontdek de leukste creatieve hobby’s tijdens het CreaWeekend in Rijswijk.
1 t/m 3 april, creaweekend.nl

null Beeld
null Beeld

Fietsen langs bloeiende tulpen

Vier het voorjaar op de fiets! De Tulpenroute is een 15 kilometer lange route langs de bloeiende bollenvelden rondom Keukenhof. Via een audiotour (op je eigen telefoon) leer je onderweg meer over de tulp en de Bollenstreek, fiets je langs historische locaties en bezoek je een tulpenbollenkwekerij.
t/m 15 mei, bollenstreek.nl

null Beeld
null Beeld

1. Marokkaanse meesterwerken in Amstelveen

We hebben in Nederland nog nauwelijks kennis kunnen maken met ­Marokkaanse moderne kunst. Daarom vult gastconservator Abdel­kader Benali de zalen van het Cobra Museum in Amstelveen met ­Marokkaanse meesterwerken van 1956 tot nu in de tentoonstelling Het andere verhaal. t/m zondag 18 september, cobra-museum.nl

2. Luxe overnachten in hotel Beijers in Utrecht

Overnachten in een zeventiende-eeuws stadspaleis in de schaduw van de Domtoren: wie een kamer boekt in het Utrechtse Hotel Beijers waant zich in het rijke verleden, maar met de luxe van nu. Dat het hotel nergens stoffig oogt, is te danken aan Bert Degenaar, bekend van het tv-programma Van onschatbare waarde. De antiekverzamelaar en monumentenliefhebber was betrokken bij de transformatie van het pand tot hotel en tekende voor het interieur waarin gedurfde kleurencombinaties, eyecatchers en kunstwerken een glansrol hebben.
hotelbeijers.com

null Beeld
null Beeld

Wandelen door Dordt

Het historische hart van Dordrecht is een plaatje en de perfecte plek voor een stadswandeling. Het Dordrechts Museum stippelde er verschillende wandelingen uit waarbij je in het spoor loopt van bekende kunstenaars als Aelbert Cuyp. De afstanden variëren van 2 tot 4 kilometer en zijn prima in te passen in een dagje Dordt.
dordrechtsmuseum.nl/wandelroutes

null Beeld
 Laetitia Gerards Beeld

Agenda

28 maart t/m 3 april | Kaboom Animation Festival 2022 zorgt dat je je in Utrecht, Amsterdam én online kunt onderdompelen in animatiefilms rondom het thema Sprookjes & mythen. Dat zijn klassieke volksverhalen, maar ook urban legends en inclusieve, hedendaagse vertellingen.
kaboomfestival.nl

8 april | Dream the night away is het toepasselijke motto voor een avondje kunst bij de culturele hotspots van Maastricht. Zeker omdat de vijfde Museumnacht is gevuld met spraak­makende kunst en adembenemende performances.
museumnachtmaastricht.nl

2 april t/m 12 mei | De Nederlandse Reisopera trekt door het land met Bruid te koop! - met Laetitia Gerards als temperamentvolle bruid - een eigentijds sprookje vol seks en humor.
reisopera.nl

3 april t/m 25 september | Langs geborduurde wegen brengt een ode aan de folkloristische borduurkunst van Zuidwest-China. Gebruik de kleurrijke textieltentoonstelling als goed excuus om Museum de Kantfabriek in Horst eens te bezoeken.
museumdekantfabriek.nl

t/m 28 mei | Midzomernachtdroom van William Shakespeare is in handen van Toneelgroep Oostpool, Introdans en het Phion Orkest een heerlijke theatrale kleurexplosie.
toneelgroepoostpool.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veenredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden