Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Eropuit: lammetjes spotten, kunst kijken in het Fries museum en nog veel meer

Er zijn weer zo veel leuke en bijzondere dingen te doen in ons land. Check zeker even de agenda en als je liever de natuur in wilt: kies een lammetjesroute!

null Beeld

De kunst van het spelen is de eerste museale solo-tentoonstelling van Floris Hovers, ontwerper van meubels, verlichting, speelgoed en miniaturen.
t/m 26 juni, museumjan.nl

null Beeld
null Beeld

Babyboom

In het hele land worden nu lammetjes geboren. Op veel plekken kun je ze bewonderen in de stal, maar wie de prille lente liever in de open lucht ervaart, kiest een van de schapen- of lammetjesroutes van Natuurmonumenten. Leuk voor jong en oud.
natuurmonumenten.nl/kinderen/lammetjes-dagen-van-oerrr

null Beeld
null Beeld
  1. Kosovaar in Friesland
    Het Fries Museum presenteert in Leeuwarden de eerste tentoonstelling van Petrit Halilaj in Nederland. In het werk – installaties, tekeningen en video’s – van de kunstenaar uit Kosovo spelen vogels en andere dieren geregeld een glansrol, meestal als metafoor voor transformatie. Bijzonder om deze monumentale projecten vanaf dit voorjaar te kunnen ervaren. Ook is er in de tentoonstelling ruimte voor het recentste project van Halilaj: een bewerking van de ​​kindertekeningen die hij als tiener maakte in een vluchtelingenkamp tijdens de Kosovo-oorlog.
    t/m 5 maart 2023, friesmuseum.nl
  2. Lekker groen tafelen
    Heerlijke gerechten, exotische bloeiers en bomen vol bloesem: vier de lente bij Trompenburg Tuinen & Arboretum, in het centrum van Rotterdam. met een wandeling of met een bijzonder culinair avontuur van reizend pop-uprestaurant de Maaltuin, dat in het seizoen neerstrijkt op de mooiste plekken van ons land, en dus ook hier.
    7 april, demaaltuin.nl
null Beeld
null Beeld

Mondriaan in Amersfoort

Het is dit jaar honderdvijftig jaar geleden dat Piet Mondriaan ter wereld kwam. En dat wordt groots gevierd in zijn geboortestad Amersfoort. Met feestelijke tentoonstellingen en inspirerende programma’s in Kunsthal KAdE, Museum Flehite en het Mondriaanhuis, dat momenteel met Lef! veelbelovende kunstenaars in het zonnetje zet, die – net als Mondriaan – hun eigen weg gaan. mondriaanhuis.nl

null Beeld
null Beeld

Cobra Museum, Korda.

Agenda

8 en 9 april Met een flinke dosis lef bestijgen stoere amateurs in Venlo de planken met hun mooie, ontroerende of hilarische act. Ze zijn in goede handen, want tijdens het Plankenkoortsfestival wordt iedereen begeleid door een steengoede liveband.
plankenkoortsfestival.nl

10 april Van grotwoning tot kasteel, van kluizenaarsverblijf tot klooster en van kapel tot kerk, de Sint-Pietersberg is al van oudsher een toevluchtsoord. Een plek van contemplatie, landbouw en vertier. Ga mee op excursie en ontdek dit bijzondere erfgoed.
natuurmonumenten.nl

8 t/m 16 april Het Movies that matter festival beleef je in Den Haag, online en op satellietlocaties in het land. Naast de ruim tachtig prachtige, spannende en aangrijpende documentaires en speelfilms is er een nazit met interviews en debatten.
moviesthatmatter.nl

t/m 26 juni In het Cobra Museum in Amstelveen is Korda: Cuba, Che, Glamour te zien, een overzichts­tentoonstelling met het veelzijdige werk van fotograaf van Alberto Diaz Gutiérrez, beter bekend als Korda, de man achter het beroemde Che Guevara-portret.
cobra-museum.nl

t/m 7 augustus De liefde voor Delft is een terugkerend thema binnen het oeuvre van moderne kunstenaar Bram Bogart. Mooi dat zijn geboortestad hem nu eert met Bram Bogart. Schilder van formaat, een overzichtstentoonstelling in Museum Prinsenhof.
prinsenhof-delft.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden