null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Er is weer genoeg leuks te doen!

Heb je zin in een tentoonstelling, maak je liever een stadswandeling of ga je toch liever naar een foodfestival? We maakten een selectie van de leukste eropuit-tips.

null Beeld

Ontdek de mooiste, lekkerste en avontuurlijkste regio’s van de Italiaanse laars tijdens het ­Italië-Evenement bij Kasteel De Haar in utrecht.
20 t/m 22 mei, italieevenement.nl

null Beeld
null Beeld

Op pad

Lydia Michiels van Kessenich neemt je mee over de mooiste Lange-Afstand-Wandelpaden (LAW’s) en omlijst de routes met handige linkjes en favoriete slaap- en eetadressen. Kortom: 23 kant-en-klare wandelweekenden en dat maakt De paden op de perfecte kickstart voor een actieve minivakantie in eigen land.
€ 23,50

null Beeld
null Beeld

1. Bloesemtijd

De culturele beleving in Weert begint al bij de gevel van Museum W, waar twee reusachtige ledpanelen zijn gereserveerd voor de kunst. Het spits wordt afgebeten door een videoproject van Emily Bates. Lost spring. Lost year is haar poëtische pandemie-project. Je ziet 52 zelfportretten met mondkap. Niet van papier of katoen, maar van de lentebloesems die ze tijdens haar dagelijkse ommetje plukte.
t/m 31 juli, museumw.nl

2. Uitstel, geen afstel

Afgelopen februari kon OBJECT niet doorgaan, maar nu kunnen liefhebbers alsnog kennismaken met design, ambacht, mode, kunst en architectuur van bekend én aanstormend talent. Veel makers en ontwerpers zijn zelf aanwezig in het historische HAKA-gebouw in Rotterdam.
19 t/m 21 mei, objectrotterdam.com

null Beeld
null Beeld

Geef mij maar Amsterdam

Het Stadsarchief van Amsterdam presenteert: Dwalen door Amsterdam. Tekeningen van Gerrit Lamberts 1800-1850. In deze tentoonstelling vol onopgesmukte tekeningen staat het alledaagse Amsterdamse leven centraal. De tekenaar toont je de hoofdstad van de vroege negentiende eeuw. Hij geeft een inkijkje in zijn zolder-atelier aan de Bloemgracht, in de musea van zijn tijd, de ommetjes door het buitengebied en bijzondere momenten die op zijn pad kwamen. Kiekjes, door Lamberts vastgelegd met pen en inkt.
t/m 31 juli, amsterdam.nl/stadsarchief

null Beeld
null Beeld

Tineke Schouten

Agenda

14 mei | Elke tweede zaterdag van mei wordt in Amerongen de jaarlijkse Grietmarkt gehouden. Een feestelijke markt met biologische seizoenproducten, kunst, design, kinderactiviteiten, straattheater, livemuziek en een terras. De dag wordt traditiegetrouw afgesloten met het Grietmaal, een biologische openluchtmaaltijd, bereid met lekkers van de markt.
grietmarkt.nl

14 mei | Trek je wandelschoenen aan en kom naar het hart van Noord-Nederland. In Dúndelle begint en eindigt de 3 Provinciënwandeltocht die kriskras door de bossen, heide en weilanden van Drenthe, Groningen en Friesland gaat. Er zijn ­afstanden voor gevorderden, beginners en voor mensen die gebruikmaken van scootmobiel of rollator.
3wandel.nl

19 t/m 22 mei | Het rondreizende foodfestival TREK strijkt neer in het stadspark van Maastricht. De ingrediënten: verrukkelijk eten en drinken, theater en muziek.
festival-trek.nl

t/m 2 juni | Het Moving Futures Festival trekt van stad naar stad met vernieuwende dans in voorstellingen, installaties, workshops en (after)talks.
movingfutures.nl

t/m 24 februari 2023 | Je dubbel laten liggen van het lachen. Het is en blijft de missie van Tineke Schouten. Dus zit Dubbel, haar 25ste jubileumshow, vol hilarische typetjes en imitaties van beroemdheden.
tinekeschouten.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t V eenredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden