MT47 M47 Lekker weg Beeld Almicheal Fraay (big art), Jian Liu ,Maxim Hopman (utrecht), nationaal museum Beiroet (Byblos), piek (momentum).
Beeld Almicheal Fraay (big art), Jian Liu ,Maxim Hopman (utrecht), nationaal museum Beiroet (Byblos), piek (momentum).

PREMIUM

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu

Van kerstvoorpret tot een bijzonder tentoonstelling in een voormalige gevangenis.

MT47 M47 Lekker weg Beeld

Waterwellness

De beste plek om van het Sneekermeer te genieten? Vanuit een warm bad aan de waterkant, mét een glaasje bubbels. Bij foodbar Picknickers in Terherne kun je een tijdslot boeken. Wordt het romantisch met je partner of gezellig met vriendinnen? In de hottub passen vier volwassenen of vijf kinderen.
t/m maart (picknickers.nl)

MT47 Horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT47 M47 Lekker weg Beeld

In de tentoonstelling Byblos - ’s Werelds oudste havenstad toont het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden hoe een eenvoudig vissersdorp uitgroeide tot welvarende stad.
t/m 12 maart, rmo.nl

MT47 Horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT47 M47 Lekker weg Beeld

Hollandse House of Cards

Theatervoorstelling Momentum laat de mens achter de politicus zien. Tijdens een politieke crisis stelt First Lady Ebba alles in het werk om de carrière van haar man te redden. Terwijl hun spindoctor zijn best doet om imagoschade te voorkomen, raakt het echtpaar door misverstanden en foute beslissingen van elkaar verwijderd. Dan stort alles in elkaar en maakt Ebba een radicale keuze. Zal haar man haar steunen? Met Waldemar Torenstra, Astrid van Eck en Vincent Croiset.
9 november t/m 18 maart, korthalsstuurman.nl

MT47 Horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT47 M47 Lekker weg Beeld

1. Lichtshow

Op naar Utrecht, want op 11 november trekt een twinkelende slinger van lichtsculpturen en lampions dwars door de Domstad. Tijdens de Sint Maarten Parade worden tien hoogtepunten uit de Utrechtse geschiedenis verbeeld. Orkesten, koren, dansers en theatrale acts geven het spektakel een nóg feestelijker tintje.
sintmaartenparade.nl

2. Op pad met Jimmy

Met behulp van geavanceerde lichtprojecties en muziek komt het werk van fotograaf Jimmy Nelson tot leven in Fabrique des Lumières in Amsterdam. In de zintuig-prikkelende expositie Jimmy Nelson: The Last Sentinels maak je als bezoeker een audiovisuele reis langs Nelsons iconische werken, waaronder zijn ode aan Nederland. Deze serie, Between the Sea and the Sky, bestaat uit intieme portretten en iconische landschappen en is een tocht langs de overgebleven traditionele culturen van Nederland.
13 november, fabrique-lumieres.com

MT47 Horizontale lijn donkerblauw Beeld
MT47 M47 Lekker weg Beeld

Agenda

3 t/m 6 november In Huis Doorn op de Utrechtse Heuvelrug is the most wonderful time of the year al aangebroken. Tijdens de Kerstfair vind je handgemaakt en duurzaam moois, klinken kerstliedjes en proost je met glühwein.
kerstfairhuisdoorn.nl

4 t/m 6 november Dit jaar strijkt BIG ART neer in het Amsterdamse Bajeskwartier – de plek waar ooit de Bijlmerbajes stond – en vult de ruimtes met schilderijen, foto’s, enorme designobjecten en imposante installaties van opkomende talenten en gevestigde namen.
bigart.nu

6 november Een van de mooiste theaterzalen van Nederland, de Buitensociëteit in Zutphen, vormt het decor van de jaarlijkse boekenbeurs, met tweedehands én nieuwe boeken.
mooiexemplaar.nl

6 en 20 november, 4 en 18 december Het bijna vierhonderd jaar oude rijksmonument Buitenplaats Elswout staat bekend als de mooiste buitenplaats van Nederland. Tijdens een wandeling met een gids van Staatsbosbeheer ontdek je alle landschapsstijlen, eeuwenoude bomen en bijzondere planten en dieren.
staatsbosbeheer.nl > Buitenplaats Elswout

9 t/m 20 november Tijdens het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) geniet je twaalf dagen lang van documentaires uit alle werelddelen, over tal van onderwerpen.
idfa.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenAlmicheal Fraay (big art), Jian Liu ,Maxim Hopman (utrecht), nationaal museum Beiroet (Byblos), piek (momentum).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden