MT46 Lekker weg Beeld Remko de Waal (feest!), Marc Haegeman (operaballet), Pie Aerts (cabiner), istock.
Beeld Remko de Waal (feest!), Marc Haegeman (operaballet), Pie Aerts (cabiner), istock.

PREMIUM

Er even helemaal uit? Dit zijn de leukste tips en uitjes van nu

Van de nieuwste balletvoorstelling van The Sleeping Beauty tot wild spotten op Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

MT46 Lekker weg Beeld

Bij Huis Doorn begint de kerstvoorpret met een oergezellige kerstfair. De kramen liggen vol handige en leuke producten. De twinkellichtjes en warme glühwein doen de rest.
3-6 november, kerstfairhuisdoorn.nl

MT46 horizontale lijn geel Beeld
MT46 Lekker weg Beeld

Ontdek je plekje

Cabiner heeft op prachtige plekjes in Nederland comfortabele, duurzame cabins geplaatst. Denk aan de Drentsche Aa, De Veluwe, Boswachterij Ruinen, het Dwingelderveld en de Sallandse Heuvelrug. Meerdere locaties zien? Boek dan een meerdaagse trektocht, inclusief maaltijden.
cabiner.com

MT46 horizontale lijn geel Beeld
MT46 Lekker weg Beeld

1. Sprookjesballet

The Sleeping Beauty van Sir Peter Wright wordt gezien als hét kroonjuweel op het repertoire van Het Nationale Ballet. Het 19e-eeuwse sprookjesballet staat bol van briljant spitzenwerk, loepzuivere techniek én glamour. De rollen van de prins en prinses worden vertolkt door jonge solisten.
t/m 2 januari (operaballet.nl).

2. Doe eens wild

Wildspotters kunnen hun hart ophalen tijdens een bezoek aan Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Edelherten, wilde schapen, vosjes, moeflons en zwijnen, met de tips van boswachter Henk Ruseler spoor je ze ongetwijfeld op. Daarbij vind je een wandel- en fietsroute langs de observatieplekken. In de vroege ochtend zijn de dieren actief en zul je ze eerder tegenkomen. Behalve met storm en regen, dan houden ook zij zich liever schuil.
Kijk voor excursies met natuurgids, routes en tips op visitveluwe.nl.

MT46 horizontale lijn geel Beeld
MT46 Lekker weg Beeld

Waar is het feestje?

Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft de Nederlandse feestcultuur in kaart gebracht en doet daarvan verslag in Feest!. In deze feestelijke tentoonstelling worden twaalf zeer uiteenlopende festiviteiten uitgelicht, zoals carnaval en Ketikoti maar ook Eid al-Fitr (Suikerfeest) en een diner met de Oranjes. Het geeft antwoord op vragen als: Met wie vieren we onze feestjes? Wat eten we? Hoe dossen we onszelf en de feestlocatie uit? De uitkomst is een bundeling van vrolijke, uitgelaten en bijzondere verhalen.
t/m 20 augustus 2023, princessehof.nl

MT46 horizontale lijn geel Beeld
MT46 Lekker weg Beeld

Queer Planet

Agenda

29 oktober | Tijdens de Nacht van de Nacht doven overal de lichtjes en viert Nederland de duisternis met allerhande nachtelijke avonturen en festiviteiten onder maan en sterren.
nachtvandenacht.nl

26 t/m 30 oktober | KreaDoe in Utrecht is het grootste DIY-evenement van de Benelux. Dé plek om inspiratie op te doen en mooie materialen in te slaan. Direct de handen uit de mouwen steken kan ook, hiervoor schuif je gewoon aan bij een van de workshops.
kreadoe.nl

2 t/m 6 november | Is perfect functionerende technologie eigenlijk een vloek of zegen? De kunstenaars die deelnemen aan het IMPAKT Festival Utrecht geven op geheel eigen wijze antwoord op deze vraag. Hint, de ondertitel is: The curse of smooth operations.
impakt.nl

3 t/m 13 november | Het Leiden International Film Festival zorgt dat filmfans volop kunnen genieten van premières, speciale filmvertoningen en feestjes.
liff.nl

t/m 4 december | Voor een portie schaamteloze humor met een genuanceerde boodschap ga je naar Queer Planet van HNTjong. De voorstelling zit vol muziek, acts en improvisaties over vrijheid, gender en fluïditeit. Naast een dj bestaat de cast o.a. uit Rick Paul van Mulligen, Merel Pauw, Tessa Jonge Poerink, Fjodor Jozefzoon en Lars Brinkman.
hnt.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenRemko de Waal (feest!), Marc Haegeman (operaballet), Pie Aerts (cabiner), istock.

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden