MT43 Lekker uit en thuis Beeld ANP (Cystine Carreon).
Beeld ANP (Cystine Carreon).

PREMIUM

Er even helemaal uit? Dít zijn de leukste tips en uitjes van nu

Van een tentoonstelling over Gustav Klimt tot de Dutch Design Week.

MT43 Lekker uit en thuis Beeld

De Dag van de wol in Boxtel verkent alle mogelijkheden van wol, van traditionele ambachten zoals spinnen tot innovatieve toepassingen in de bouw.
8 oktober, dagvandewol.nl

MT43 M43 horizontale lijn geel Beeld
MT43 Lekker uit en thuis Beeld

Gouwe gast

Gustav Klimt, Judith, olieverf op doek, 1901, Osterreichische Galerie Belvedere.
Wat rond 1900 in keizerlijk Wenen gold, geldt nog altijd: Gustav Klimt behoort tot de allergrootste kunstenaars uit de moderne kunstgeschiedenis. In de tentoonstelling Golden Boy Gustav Klimt - Inspired by Van Gogh, Rodin, Matisse… bewonderen bezoekers een groots opgezet overzicht van zijn werk te midden van zijn inspiratiebronnen.
7 oktober t/m 8 januari, vangoghmuseum.nl

MT43 M43 horizontale lijn geel Beeld
MT43 Lekker uit en thuis Beeld

1. Samen staan ze sterk

Tijdens de Dutch Design Week (en daarna) is in het van Abbemuseum in Eindhoven De collectie is… te zien. Hierin worden topstukken uit het museum samen getoond met stukken uit de privécollectie van trendwatcher Lidewij Edelkoort.
8 oktober t/m 6 november, vanabbemuseum.nl

2. Superster

Zelf spreken ze van een non-hotel, maar wie de stijlvolle, comfortabele kamers van Supernova ontdekt, weet: dit is juist een heel bón hotel! De sfeer is enorm gastvrij, dus ben je ook als niet-gast meer dan welkom voor een kop koffie of klassieke cocktail met heerlijke bar bites. En neem – nu je er toch bent – vooral ook even een kijkje in de Superette; hier shop je de leukste én lekkerste producten van (Rotterdamse) ontwerpers en makers.

MT43 M43 horizontale lijn geel Beeld
MT43 Lekker uit en thuis Beeld

Cystine Carreon

Agenda

2 oktober t/m 26 november #LOS is een filmische onewomanmusical met een flinke dosis humor, gespeeld door Cystine Carreon. De voorstelling gaat over de toekomst; zijn alle technologische ontwikkelingen een zegen of eerder een vloek?
bostheaterproducties.nl

6 t/m 22 oktober De sprookjesopera Königskinder van Engelbert Humperdinck is een tragisch verhaal over de liefde tussen een ganzenhoedster en een prins. De twee overwinnen allerlei obstakels, maar worden niet geaccepteerd door de maatschappij. Een stuk waarin niet de heks, maar de mens de boosdoener is.
operaballet.nl

8 en 15 oktober De Hoge Veluwe Markt strijkt neer in Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op deze lifestylemarkt vind je lokaal geproduceerde spullen, van kaas tot kleding, maar ook moois voor in huis.
hogeveluwe.nl

8 oktober Je moet vroeg uit de veren, maar dan word je ook getrakteerd op iets bijzonders: een magische stiltewandeling bij volle maan en een sessie bomenyoga in natuurgebied het Zwanenwater in de duinen van Callantsoog.
natuurmonumenten.nl > bomenyoga

9 oktober In de Amsterdamse Hallen wordt elke tweede zondag van de maand de Homeware Market georganiseerd, een plek waar ontwerpers en makers hun meubeldesigns en woonaccessoires verkopen. Je vindt er ook volop vintage.
dehallen-amsterdam.nl

MT43 M43 horizontale lijn geel Beeld
MT43 Lekker uit en thuis Beeld

Emancipatie in beeld

Singer Laren zet vrouwen in de schijnwerpers; de tentoonstelling De Nieuwe Vrouw vertelt het verhaal van veranderende maatschappelijke posities van vrouwen en toont de weergave daarvan in de Nederlandse kunst van de 20ste eeuw. We zien vrouwen die de barricade op gaan, meesterwerken scheppen, een sigaret opsteken en met hun korte coupe flaneren. Kortom, vrouwen die grenzen verleggen. Met schilderijen en tekeningen van zowel vrouwelijke als mannelijke makers, zoals Charley Toorop, Marlene Dumas en Jan Sluijters.
t/m 8 januari, singerlaren.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.ANP (Cystine Carreon).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden