null Beeld Albert Jolen en Neeltje de Vries (nederpop all stars), Ossip van Duivenbode (depot boijmans van beuningen), Casey Horner via unsplash.com (dark sky), curly and straight (beth & flo).
Beeld Albert Jolen en Neeltje de Vries (nederpop all stars), Ossip van Duivenbode (depot boijmans van beuningen), Casey Horner via unsplash.com (dark sky), curly and straight (beth & flo).

PREMIUM

Elke week weer nieuwe ideeën

Zó fijn dat we weer cultuur kunnen opsnuiven.

null Beeld

Het is open huis tijdens Gluren bij de Buren, het festival waarbij het vloerkleed het podium is en de bank de tribune.
13 februari, glurenbijdeburen.nl

null Beeld

Muziek van toen

Tijdens hun concerten nemen de muzikanten van de Nederpop All Stars het publiek mee op een muzikale tijdreis langs legendarische klassiekers van de Lage Landen. In hun nieuwste tour delen de mannen het podium met Monique en Suzanne Klemann van Loïs Lane.
t/m 10 juni, nederpopallstars.nl

null Beeld
 1. Franse flair in Friesland
  Velden met klaprozen, bloeiende boomgaarden en waanzinnige kusten. In de zalen van het Fries Museum waan je je even in zonnig Frankrijk. In de tentoonstelling À la campagne! Het Franse licht van Maris tot Monet ontdek je welke rol licht speelde in negentiende-eeuwse landschappen. Met meer dan zeventig schilderijen en tekeningen van onder anderen Cézanne, Monet en Gauguin, maar ook van Nederlandse meesters zoals Maris en Weissenbruch.
  19 februari t/m 17 juli, friesmuseum.nl
 2. Sterrenstof
  Nederland is het land met de meeste lichtvervuiling ter wereld, maar ook hier zijn echt donkere plekken te ontdekken. Bijvoorbeeld in het Lauwersmeergebied, waar je met een nachtkaart de Dark Sky route aflegt en de sterren aan de hemel bewondert. Met een beetje geluk zie je zelfs de Melkweg.
  np-lauwersmeer.nl/nieuw-wandelen-onder-de-sterren-met-de-nachtkaart
null Beeld
null Beeld

Wie wat bewaart...

Depot Boijmans Van Beuningen is het eerste kunstdepot ter wereld dat is opengesteld voor publiek. In het Rotterdamse Museumpark zien bezoekers het resultaat van 172 jaar verzamelen: in veertien depotruimten zijn maar liefst 151.000 kunstwerken gerangschikt en gestructureerd. Naast objecten en exposities ontdek je ook wat er komt kijken bij het beheer en onderhoud van een collectie.
boijmans.nl/depot

null Beeld
null Beeld

Ook leuk

 • 12 februari
  Je ziet ze zelden, maar ze zijn er wel. Dat maakt de excursie Wolven op de Veluwe zo interessant, want onderweg vertelt de natuurgids over hetleven van de wolf, zijn sporen en zijn rol binnen het ecosysteem.
  natuurmonumenten.nl
 • t/m 13 maart Het Nationale Theater speelt Oma is een avatar, een familie-voorstelling over de vriendinnen Zoë en Amani. Beide meiden laten hun overleden oma’s voortleven in virtual reality. Is het een escape of digitale rouw?
  hnt.nl
 • t/m 8 mei Museum Flehite in Amersfoort presenteert een overzichtstentoonstelling van de zeventiende-eeuwse meesterschilder Mathias Withoos. In Ander licht op Withoos - Drie generaties Withoos, hangt werk van Mathias, zijn kinderen én hedendaagse fotograaf Hans Withoos.
  museumflehite.nl
 • 19 t/m 22 mei Minstens honderd toonaangevende galeries uit binnen- en buitenland tonen het werk van aanstormend en gevestigd talent in de Van Nellefabriek tijdens Art Rotterdam.
  artrotterdam.com
 • t/m 22 juli Het hokje waarin de klassieke muziek wordt geplaatst slaat het duo Beth & Flo aan diggelen door hun virtuoze pianospel te combineren met absurdistische scènes en samenzang. Je ziet het in Niet wat je denkt, de voorstelling die deze week in première gaat.
  bethflo.com/speellijst-niet-wat-je-denkt

Check in verband met de coronamaatregelen goed de websites van musea en theaters voor tickets en (openings)tijden.

Roos Stalpers & Fee van ’t VeenAlbert Jolen en Neeltje de Vries (nederpop all stars), Ossip van Duivenbode (depot boijmans van beuningen), Casey Horner via unsplash.com (dark sky), curly and straight (beth & flo).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden