null Beeld

Dít is waarom je laatste vakantiedag zo belangrijk is

Eindelijk is het zover: vakantie! Na weken, maanden hard ploeteren is het tijd voor een periode van welverdiende rust. Staat de auto al ingepakt voor de deur of liggen die vliegtickets al weken te branden op de keukentafel tot eindelijk het moment van vertrek daar is? Lees dan nog snel even verder. Spendeer je je laatste vakantiedag goed, dan wordt dit een vakantie om nooit meer te vergeten! 

Duur maakt niet uit

Of je nou weken op rondreis gaat door het puntje van Zuid Afrika, of een midweekje gaat kamperen op de Veluwe. Voor je geheugen maakt het niet uit. Of je over een paar jaar met plezier aan deze vakantie kan terugdenken, hangt af van twee factoren. De mate waarin je piekmomenten hebt beleefd én hoe je je laatste dag hebt gespendeerd.

Hoogtepunten

Oké, die eerste is een beetje een open deur. Hoogtepunten onthoud je vaak beter dan dagen waarop er eigenlijk niet zoveel gebeurde. Denk maar aan een vakantie waarin je ten huwelijk werd gevraagd. Of die ene keer dat je eindeloos de slappe lach had toen jullie er bij de rekening in een restaurant achter kwamen dat de portemonnee nog in het hotel lag. Dat soort momenten vormen sterke herinneringen en zul je later beter herinneren.

Extra stop laatste vakantiedag

Maar des te verrassender is het belang van je laatste vakantiedag. Want al was je vakantie nog zo ontspannen, als je je tripje afsluit met een ruzie met de hoteleigenaar of filestress omdat je bang bent je vlucht te missen, is de kans groter dat je geen mooie herinneringen aan de vakantie overhoudt. Ook al heb je een vroege vlucht, probeer van je laatste vakantiedag toch nog een mooi moment te maken. Ga bijvoorbeeld ontbijten bij jullie favoriete tentje of bezoek onderweg naar huis nog een mooi uitzichtpunt.

Artikelen van Margriet.nl ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Bron| AD

Beeld| iStock

Redactie Margriet

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden