null Beeld

Dít is waar we het meest bang voor zijn op vakantie

Over het algemeen gaan we op vakantie om te ontspannen,

en mooie nieuwe dingen te zien. Maar er kan ook van alles misgaan tijdens een

reis naar het buitenland: voedselvergiftiging, diefstal, gevaarlijke insectensteken…

Waar zijn we nu het meest bang voor op vakantie?

Reisorganisatie Global

Rescue zocht het uit.

Risicovolle bestemmingen

Uit het onderzoek werd duidelijk dat reizigers zelden zonder zorgen op pad gaan. Van de 900 respondenten tussen de 25 en 70 jaar oud, gaf 87 procent aan angst te ervaren tijdens hun reis. Natuurlijk wordt dit beïnvloed door de afstand van de reis en de plaats van bestemming. Het Midden-Oosten, Afrika, en Zuid-Amerika zijn gebieden die voor de meeste stress zorgen onder toeristen.

Terrorisme in Europa

Europa zorgt voor de minste angst onder reizigers. Vorig jaar was dit wel anders, toen stond Europa nog in de top drie van meest enge bestemmingen. Dit had te maken met het aantal terroristische aanslagen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden, en die groot in het nieuws werden uitgemeten. Vooral Frankrijk werd gezien als een risicogebied. Deze zorgen zijn dit jaar echter met 66 procent gedaald.

Top 3 grootste angsten

Maar waar zijn we nu het meest bang voor, wanneer we op vakantie gaan? Uit de resultaten van het onderzoek kwam naar voren dat we ons het meeste zorgen maken over criminaliteit (69 procent), gezondheid en medische kwesties (67 procent) en terrorisme (41 procent). Mensen proberen met deze angsten om te gaan door eerst uitgebreide informatie op te zoeken over de plaats van bestemming. Tien procent van de respondenten gaf aan wel eens een reisbestemming gewijzigd te hebben vanwege bepaalde risico’s.

Toch op reis

Toch weerhouden gevaren ons er niet van om de wereld te verkennen. Ondanks onze vrees voor onveilige situaties, gaf 96 procent van de deelnemers aan toch gewoon te blijven reizen. Zo lang je je bewust bent van de mogelijke risico’s, en hier goed op voorbereid bent, hoef je je ook geen zorgen te maken.

Bron | Global Rescue

Beeld | iStock

Artikelen van Margriet ontvangen in je mailbox?

Schrijf je in op margriet.nl/nieuwsbrief.

Quirine Brouwer

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden