MT38 Lekker weg Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

De leukste uitjes en tips om er even helemaal uit te zijn

Van een Friese vlooienmarkt tot de grootste fototentoonstelling van de Benelux. Komt dat zien!

MT38 Lekker weg Beeld

Met Fertile Grounds: een nieuwe blik op Friese veenweide met Christien Meindertsma wordt het Fries Museum ingericht als dynamisch laboratorium.
t/m 10 april 2023, friesmuseum.nl

MT38 M38 horizontale lijn groen
 Beeld
MT38 Lekker weg Beeld

De boer op

Plan een trip naar Friesland, want op de Flinkefarm in Hemelum worden de komende tijd de leukste evenementen georganiseerd. Op de eerste zondag van september is het boerenerf decor voor de Nazomer streekmarkt en een week later scoor je er vintage op de Flinke Flea Market.
4 en 11 september, itflinkeboskje.nl

MT38 M38 horizontale lijn groen Beeld
MT38 Lekker weg Beeld

Fotomomentje

Tijdens BredaPhoto, de grootste fototentoonstelling van de Benelux, worden verhalen verteld die inspireren, ontroeren en vragen oproepen. Tijdens het tweejaarlijkse evenement ontdek je werk van (inter)nationale topfotografen op bijzondere locaties in Breda. Het thema van deze tiende editie is Theatre of Dreams.
8 september t/m 23 oktober, bredaphoto.nl

Eigen stek in de hofstad

Het Museumkwartier ligt om de hoek en het strand op fietsafstand: heb je nog meer redenen nodig om neer te strijken in een van de luxe serviceappartementen van Cove in hartje Den Haag? Komen ze! De studio’s – met volwaardige keukens – zijn van alle gemakken voorzien, inclusief airco, smart-tv en espressoapparaat, de interieurkleuren zijn rustig, de vloeren van notenhout en de meubels op maat gemaakt. Een weekendje blijven kan, maar (een stuk) langer is ook een optie.
staycove.com

MT38 M38 horizontale lijn groen Beeld
MT38 Lekker weg Beeld

Sky high

Laat je meenemen door de straten van Harlingen en over de kades van Hoorn, in de tentoonstelling Hoge Luchten presenteert het Westfries Museum landschappen en stadsgezichten met daarboven kenmerkende Nederlandse wolkenluchten. De tentoonstelling toont veertig onbekende parels uit de collectie van het Rijksmuseum, aangevuld met pronkstukken uit de eigen collectie. Een glansrol is weggelegd voor een bijzondere gouache: Zicht op Hoorn door Caspar van Wittel, een zeventiende-eeuwse schilder die we vooral kennen van zijn Italiaanse werken, werd recent aangekocht.
t/m 27 november, wfm.nl

MT38 M38 horizontale lijn groen Beeld
MT38 Lekker weg Beeld

Henry van Loon

Agenda

2 t/m 4 september | Fête de la nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Het festivalterrein bestrijkt namelijk het hele land. Van een oogstfeest bij de buren tot locatietheater in het bos of vleermuizenexcursie om de hoek. Bestudeer online het aanbod voor een natuurfeestje in je eigen omgeving.
fetedelanature.nl

2 september t/m 29 april | Henry van Loon staat na twee jaar thuiszitten te trappelen om weer op tournee te gaan. Eventjes weg van relatie, stiefkinderen, kersverse baby, twee konijnen en de hond. Dus trekt hij door het land met zijn voorstelling Jannie the showdog.
henryvanloon.nl

3 t/m 11 september | Een filmpje, feestje, concert of diner wordt extra bijzonder in een fort. Tijdens het Fortenfestival veranderen de onverwoestbare bouwwerken aan de waterlinies in culturele en culinaire hotspots.
fortenfestival.nl

7 t/m 25 september | De hommage aan Oscar Carré wordt vanzelfsprekend georganiseerd in Koninklijk Theater Carré. Hoe? Met Oscar, een voorstelling vol dans, theater, circus en livemuziek van Blaudzun.
scapinoballet.nl

9 en 10 september | Wie zin heeft in een gratis optreden van o.a. Suzan & Freek, Guus Meeuwis, Chef’Special, S10, Meau, Froukje en Diggy Dex gaat naar Tiel, waar het tweedaagse Appelpop-festival bijna losbarst.
appelpop.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden