MT39 Lekker weg Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

De leukste uitjes en tips om er even helemaal uit te zijn

Van een museum met duurzame mode in de hoofdrol tot kramen vol brocante. Ga dat zien!

MT39 Lekker weg Beeld

Makersmarkt Marché Hoezee strijkt neer bij proeflokaal Brack in Breda. Je vindt er handgemaakt moois, fijne vintage en creatieve kunstwerkjes.
11 september, marchehoezee.nl

MT39 M39 horizontale lijn donker oranje Beeld
MT39 Lekker weg Beeld

Trots op Twente

Danny Vera, Di-Rect en initiatiefnemer Ilse de Lange staan op 10 september in het groen rond Het ­Rutbeek op Tuckerville nabij Enschede. Festivalgangers genieten er van een programma vol pop met roots-, folk- en Americana-­invloeden, aangevuld met versbereide happen en een heuse Kidsville voor jongere muziekliefhebbers.
10 september, tuckerville.nl

MT39 M39 horizontale lijn donker oranje Beeld
MT39 Lekker weg Beeld

1. Steengoed

Met de tentoonstelling Baksteen brengt Kunsthal KAdE in Amersfoort een ode aan het eeuwenoude en overbekende bouwmateriaal. Meer dan vijftig kunstenaars, ontwerpers en architecten tonen de schoonheid van gebakken steen, met kleurvarianten, patronen en metselverbanden. Bijzonder: in de grote zaal van het museum wordt een monumentaal sculptuur van de ­wereldberoemde kunstenaar Per Kirkeby gemetseld. Ook buiten Kunsthal KAdE is van alles te beleven, bijvoorbeeld tijdens een speciaal voor deze tentoonstelling ontwikkelde stadstour.
10 september t/m 8 januari, kunsthalkade.nl

2. Op visite bij je lievelingstante

Wie gaat logeren Bij Tante Hanneke ontdekt een tiny house met grote tuin, pizzaoven, vuurplek en veranda. Je kunt er zelfs een potje poedelen in de hottub. Het groene erf van Sebastiaan en Eefje ligt op de rand van recreatiegebied De Gouden Ham, een groene oase in Maasbommel.
bijtantehanneke.nl

MT39 M39 horizontale lijn donker oranje Beeld
MT39 Lekker weg Beeld

Modemoment

In het interactieve modemuseum Fashion for Good ­Museum in Amsterdam staat duurzaamheid centraal. Nog tot het eind van de maand bewonder je er de ­tentoonstelling Fashionweek: a new era. Duik in het verleden, heden en de toekomst en wees getuige van iconische modemomenten op de catwalk.
t/m 27 september, fashionforgood.com

MT39 M39 horizontale lijn donker oranje Beeld
MT39 Lekker weg Beeld

Shirma Rous

Agenda

7 en 21 september | In Boom Chicago in Amsterdam gaan muziek en comedy in de mix tijdens de Musical improv comedy show. Met gastoptredens van Margôt Ros en Ron Simpson.
boomchicago.nl

9 t/m 11 september | Voor theaterfestival Grazende zwaan kom je naar landgoed Kleine Vennep in Nieuw-Vennep. Een heerlijke plek om te genieten van een concert, acrobatiek en landgoedtheater.
karavaan.nl

10 en 11 september | In het park van ­Buitenplaats VaesHartelt in Maastricht wordt een Landgoedfair gehouden. Verheug je op kramen vol brocante en vintage, delicatessen en cadeautjes. En op een hapje en drankje met muziek.
heerenlandenevents.nl

10 en 11 september | Duizenden monumenten openen de deur. Dé kans om eens binnen te kijken en te zien hoe ze met de tijd meegaan. Deze 36ste Open ­Monumentendag staat namelijk in het teken van duurzaamheid.
openmonumentendag.nl

14 september t/m 27 november | In haar nieuwe show laat Shirma Rouse opnieuw zien waarom ze de Nederlandse Queen of Soul wordt genoemd. Hoop en liefde is een avond vol swingende muziek, ­hartverwarmende verhalen en het soulvolle repertoire van Rouse en dito nummers van haar muzikale helden, zoals Aretha Franklin.
shirmarouse.com

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden