MT40 Lekker weg Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

De leukste uitjes en tips om er even helemaal uit te zijn

Van zelf je hard fruit plukken door heel het land tot liefdesportretten spotten in Amsterdam.

MT40 Lekker weg Beeld

De R zit in de maand en dat betekent… mosselen! Je eet ze tijdens het oergezellige Mosselfeest in de Haagse Piet Heinstraat.
Mosselfeest, 18 september, zeeheldenkwartier.com

MT40 M40 horizontale lijn aqua Beeld
MT40 Lekker weg Beeld

Plukgeluk

Zoetzure appels en sappige peren smaken het lekkerst als je ze zelf hebt geplukt. Veel boomgaarden en landgoederen heten komende weekenden het publiek welkom om te komen oogsten en smullen.
De Fruitigste Hardfruit­dagen vinden dit jaar plaats op 10, 11, 17, 18, 24 en 25 september. defruitigste.nl

MT40 M40 horizontale lijn aqua Beeld
MT40 Lekker weg Beeld

Voor en door vrouwen

Na een serie bejubelde voorstellingen in Engeland komt The Promise naar Nederland. Voor dit internationale theaterconcert ging Wende Snijders aan de slag met een groep Britse, vrouwelijke schrijvers. De samenwerking resulteerde in een songcyclus over alle nuances van het vrouw-zijn anno nu.
14 t/m 18 september, ita.nl

Klein, maar fijn

Van weelderig wijnhuis in Zuid-Afrika tot minimalistisch koffietentje in Middelburg, op reis raken Nadine en Rik geïnspireerd. Dat gunnen ze iedereen! Daarom realiseerden ze twee stijlvolle tiny studio’s, in het groen, maar met gezellig Arnhem of Zutphen in de buurt. Minimaal gedoe, maximale inspiratie.
jot-fest.nl

MT40 M40 horizontale lijn aqua Beeld
MT40 Lekker weg Beeld

Pictures please

Het Amsterdamse Cultuurpark Westergas vormt het decor voor de tiende Unseen Photo Fair, de toonaangevende internationale kunstbeurs voor hedendaagse fotografie. Dit jaar regelt gastcurator Damarice Amao, van Centre Pompidou in Parijs, het tentoonstellingsprogramma Unbound. De focus zal liggen op multidisciplinaire fotografische werken, waarbij kunstenaars het tweedimensionale element van fotografie ontstijgen, aan de hand van bijvoorbeeld installatiekunst en digitale kunst.
16 t/m 18 september, unseenamsterdam.com

MT40 M40 horizontale lijn aqua Beeld
MT40 Lekker weg Beeld

National Portrait Gallery

Agenda

9 september t/m 27 november | Museum ’t Oude Slot in Veldhoven heeft een grote collectie prenten uit de zeventiende tot twintigste eeuw. In De prent – Sleutel voor eigentijdse grafiek ontmoeten deze museumstukken het werk van hedendaagse grafisch kunstenaars.
museumoudeslot.nl

13 t/m 28 september | Het Nationale Ballet heeft voor Shadows drie mee­slepende stukken voorbereid: De Groene Tafel, een anti-oorlogsballet uit 1932, de Nederlandse première van het imponerende Yugen en ten slotte de wereldpremière van Regnum, een creatie van de Oekraïens-­Nederlandse danseres Milena Sidorova.
operaballet.nl

17 september t/m 8 januari | Love Stories van de National Portrait Gallery in Londen komt naar de Hermitage in Amsterdam. De dik honderd portretten in deze hart­verwarmende tentoonstelling vertellen over tragedies en obsessieve liefdes voor de muze, over romantische liefdes en liefde die tegen alle verwachtingen in tóch overwint.
hermitage.nl

16 t/m 18 september | Thuisbakkers en zoetekauwen opgelet; het Festival der zoete verleidingen strijkt neer in Fluitenberg. Dus is er een gezellige lifestylemarkt, muziek en theater. En zijn er bakdemo’s van bekende patissiers en terrasjes om van het lekkers te genieten.
festivalzoet.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t Veen.Redactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden