MT36 M36 Lekker weg Beeld Margriet Hoekstra (Magnolia Spring), Janus van den Eijnden (Lucky Fonz III), Brice Robert (les Hauts Plateaux).
Beeld Margriet Hoekstra (Magnolia Spring), Janus van den Eijnden (Lucky Fonz III), Brice Robert (les Hauts Plateaux).

PREMIUM

De leukste uitjes en tips om er even helemaal uit te zijn

Zin om lekker eropuit te gaan? Genoeg dingen om te doen, deze week. Van het schoenenkwartier tot een weekendje Bergen.

MT36 M36 Lekker weg Beeld

In het rijksmonumentale Krophollercomplex in Waalwijk is het Schoenenkwartier geopend. Van Museum tot Maaklab, hier draait alles om (de geschiedenis van) schoenen.
schoenenkwartier.nl

MT36 M36 horizontale lijn geel Beeld
MT36 M36 Lekker weg Beeld

Locatietheater

Tijdens het veertigjarig jubileum van het Limburg Festival wordt Midden-Limburg vijf dagen lang omgetoverd tot openluchtpodium. Op unieke locaties in het glooiende landschap genieten bezoekers van theater, toneel, dans en opera van makers uit binnen- en buitenland.
24 t/m 28 augustus, limburgfestival.nl

MT36 M36 horizontale lijn geel Beeld
MT36 M36 Lekker weg Beeld

1. Voor feestbeesten en theaterdieren

Theater, dans, muziek en acrobatiek: tijdens kunstenfestival Noorderzon in Groningen maak je kennis met podiumkunsten uit alle delen van de wereld. tijdens het festival verandert het idyllische en vrij toegankelijke Noorderplantsoen in een gezellige ontmoetingsplaats.
18 t/m 28 augustus, noorderzon.nl

2. Er mag gelachen worden!

Fluisterend praten, zacht slenteren en aandachtig turen. Een museumbezoek is meestal een nogal serieuze aangelegenheid. Maar dat kan ook anders! De tentoonstelling Why so serious? in het Van Goghmuseum in Amsterdam biedt een nieuwe kijk op de collectie en richt zich op de vrolijke kant van kunst, zoals schilderplezier en vakantiegevoel.
t/m 11 september, vangoghmuseum.nl

MT36 M36 horizontale lijn geel Beeld
MT36 M36 Lekker weg Beeld

Nooit meer naar huis

Van de gezellige terrassen tot het brede strand: een weekendje Bergen in altijd een goed idee. Zeker nu aan de Dorpsstraat een oude villa is omgetoverd tot Magnolia Spring; twee tweepersoons boetiekappartementen onder één dak. Magnolia Tree heeft een eigen terras en Noorse houtkachel en Palm Tree heeft een zonnig balkon en, heel toepasselijk, uitzicht op de palmboom in de tuin.
magnoliaspring.nl

MT36 M36 horizontale lijn geel Beeld
MT36 M36 Lekker weg Beeld

Lucky Fonz III

Agenda

20 augustus | Vogelaars halen hun hart op tijdens de excursie Vogels van de Oostvaardersplassen onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer. Herken vogels door te kijken én te luisteren.
staatsbosbeheer.nl

19 t/m 21 augustus | Wielerfans opgelet! Deze zomer komt de Vuelta naar ons land en fietsen (inter)nationale toprenners drie etappes door Utrecht en Brabant. Vanzelfsprekend is er ook een feestelijk randprogramma. Vamos!
lavueltaholanda.com

t/m 21 augustus | Op het Grachtenfestival in Amsterdam verrassen getalenteerde, jonge musici van over de hele wereld het publiek met bijzondere voorstellingen op dito locaties. Met op de zaterdagavond het spectaculaire Prinsengrachtconcert.
grachtenfestival.nl

26 augustus t/m 3 september | Tijdens het Nazomerfestival barst Zeeland uit zijn voegen. Door de hele provincie wordt het publiek getrakteerd op een gevarieerd aanbod aan dans, locatietheater, kindervoorstellingen, talkshows en concerten van onder anderen Lucky Fonz III.
theaterzeelandia.nl

t/m 13 november | Het Fotomuseum in Den Haag presenteert werk van ruim dertig kunstenaars die in de afgelopen decennia hun eigen vader en moeder hebben afgebeeld. Ouders laat zien dat de relatie tussen ouder en kind persoonlijk is, maar tegelijkertijd universeel.
fotomuseumdenhaag.nl

Roos Stalpers en Fee van ’t VeenMargriet Hoekstra (Magnolia Spring), Janus van den Eijnden (Lucky Fonz III), Brice Robert (les Hauts Plateaux).

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden