null Beeld

De leukste Erop Uit tips van het moment

Heb je zin om iets gezelligs te doen? Met je partner, een vriendin, je moeder en vader en/of de kinderen? In deze agenda vind je de leukste eropuit-tips voor nu en de komende tijd. Van tentoonstellingen en musea tot festivals.

Liefs uit Almeloooo

Ze is jurylid bij The voice kids en de stuwende kracht achter muziekfestival Tuckerville, maar bovenal is Ilse DeLange natuurlijk singer-songwriter. Met haar tour New Amsterdam, boordevol nieuwe nummers en grote hits, trekt ze samen met haar band langs de Nederlandse theaters.

t/m 1 december, ilsedelange.com

Oogappeltje

In het Pinksterweekend is het weer tijd voor De Appelparade, het jaarlijkse biologisch buitenfeest op landgoed De Olmenhorst. Natuurlijk kun je komen genieten van (h)eerlijk eten, livemuziek, groene marktkraampjes en theatervoorstellingen, maar er is meer. Hutten bouwen, plantenwandelingen en massages bijvoorbeeld.

9 – 10 juni, appelparade.nl

Genieten in Drenthe

Overvolle agenda’s, talloze verplichtingen en continue bereikbaarheid... Soms is het tijd om de wereld om je heen even op pauze te zetten. In Drenthe ligt de geschiedenis voor het oprapen. Ga op pad in de Drentse natuur en laat je verrassen door al het moois dat je tegenkomt. Neem de tijd om te genieten en om oeroude verhalen te ontdekken. Dé tip voor een weekendje weg: theaterspektakel Mammoet, een voorstelling over de oertijd anno nu, gespeeld midden in de natuur.

drenthe.nl/oer

50 tinten geel

Ze behoren tot de bekendste kunstwerken ter wereld: De Zonnebloemen van Vincent van Gogh. Hij schilderde in het Zuid-Franse Arles in totaal vijf doeken van zonnebloemen in een vaas, waarvan er één exemplaar in het Van Gogh Museum hangt. definitieve besluit om het

werk nooit meer uit te lenen, hangen De Zonnebloemen op hun vertrouwde plek in Amsterdam, waar ze het middelpunt vormen van de tentoonstelling Van Gogh en de Zonnebloemen, waarin het onderzoek en de restauratie worden toegelicht.

21 juni t/m 1 september, vangoghmuseum.nl

Agenda

9 juni

Enschede viert Kunst in het Volkspark met een kunstmarkt, kinderactiviteiten en als kers op de taart veel muziek, waaronder een concert van

Orkest van het Oosten samen met de Nederlandse Reisopera.

kunstinhetvolkspark.nl

10 juni

Niet alleen kastelen en buitenplaatsen, maar ook de prachtige bijbehorende tuinen vol exoten staan dit jaar in de spotlights tijdens Dag van het Kasteel. dagvanhetkasteel.nl

7 t/m 10 juni

Tijdens de Worteldagen zijn 45 theaterstudenten uit Groningen, Friesland, Overijssel en Utrecht te zien met locatietheater op verrassende plekken in de natuur. worteldagen.nl

8 t/m 10 juni

Paleis Het Loo viert Pinksteren met de Pinksterbrocante. Dat betekent schatgraven tussen de Engelse, Franse en Belgische brocante, muziek én genoeg lekkers om er een compleet dagje uit van te maken. paleishetloo.nl

13 t/m 16 juni

Ver weg van de grijze massa is het nieuwe motto van het ontspannen muziekfestival Mañana Mañana in de sprookjesachtige natuur van Vorden. Zie dat motto als uitnodiging om even helemaal te ontsnappen aan eventuele sleur.

mananamanana.eu

13 t/m 23 juni

Festival Classique haalt klassieke muziek uit de statige concertzaal en zorgt dat Scheveningen verandert in een alternatieve concertzaal met zeebries, met hier en daar onverwachte binnenlocaties.

festivalclassique.nl

Beeld: Jesaja Hizkia

Redactie Margriet
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden