null Beeld

De échte reden dat stewardessen je zo vriendelijk verwelkomen in het vliegtuig

Wanneer je aan boord van een vliegtuig gaat, staan er altijd wel stewards en/of stewardessen om je te begroeten. Ze zeggen je gedag en maken oogcontact met je. Je zou denken dat ze dit doen om vriendelijk te zijn, maar eigenlijk zit er ook een heel andere reden achter.

Kat Kalamani, die al jaren als stewardess werkt, legt in een TikTok-video uit waarom stewards en stewardessen dit doen.

De échte reden dat stewards en stewardessen je zo vriendelijk begroeten

“We groeten iedereen die binnenkomt, maar we analyseren ze ook meteen”, zo legt de stewardess uit. Volgens Kat doen ze dit om te kijken of iemand een ‘ABP’ is, wat staat voor able body people. Dit zijn mensen die eventueel zouden kunnen helpen als er een noodsituatie uitbreekt in het vliegtuig. Denk bijvoorbeeld aan verpleegkundigen, brandweermensen, militairen of artsen die in uniform het vliegtuig betreden. Wanneer stewardessen je van top tot teen bekijken schatten ze dus eigenlijk in of je van waarde kan zijn als er een onveilige situatie ontstaat of als er bijvoorbeeld een noodlanding moet worden gemaakt.

Lees ook:

Waarom je het beste een vliegtuigstoel bij het raam kunt boeken

Signalen van mensenhandel

Maar dat is niet de enige reden dat je wordt bekeken. “We letten ook op signalen van mensenhandel. Dat gebeurt veel. We kijken naar alles wat afwijkt en houden het dan in de gaten.” Daarnaast kijken ze ook of je iets vasthoudt dat bijvoorbeeld lekt of raar ruikt. Eigenlijk word je dus bekeken om te kijken of je nuttig kan zijn tijdens een noodsituatie én of je zelf voor een onveilige situatie zou kunnen zorgen.

Bron | TikTok

Beeld | Getty

null Beeld

Er ligt weer een nieuwe Margriet Extra in de winkel! Hoewel de zomer helaas nog ver te zoeken is, kun je wél alvast in de stemming komen met deze Zin in zomer-special. Dit themanummer staat boordevol leuke uitjes (gewoon in Nederland), persoonlijke verhalen, zomertrends, onze favoriete producten en nog véél meer. Margriet Extra: zin in zomer ligt nu in de winkel of is online te bestellen via deze link.

Erandi Godinez

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden