Margriet logo
null Beeld Caroline Cracco
Beeld Caroline Cracco

PREMIUM

5 x de leukste buitenleven-uitjes

Van fietsavontuur op de Veluwe tot wandelen met schapen, dit zijn de fijnste buitenleven-uitjes.

Boordevol buiten­inspiratie

Trek de stevige stappers aan en bind de stappenteller om, want op de Fiets & Wandelbeurs in Utrecht maak je meters. Vergaap je aan nieuwe fietsmodellen, avontuurlijke bestemmingen, waanzinnige wandelgadgets en doe bakken inspiratie op voor het nieuwe buitenseizoen. Ook zeker meepakken: de bekendmaking van de fiets- en wandelroutes van het jaar.
25-26 februari, fietsenwandelbeurs.nl

Zwijnen en chocomelk

Het is weer tijd voor de jaarlijkse Zwientjestocht. Deze prachtige wandeling door het Orderbos en natuurpark Berg & Bos leidt door het mooie buitengebied van Apeldoorn. Je spot een stenen bank van Koningin Wilhelmina, de Tunnel der geliefden, een waterval en uitkijktoren. En met een beetje mazzel spot je zelfs everzwijnen en hertjes. Uitblazen gebeurt met warme chocolademelk en erwtensoep. De Zwientjestocht is geschikt voor beginners (6 kilometer) en doorgewinterde wandelaars (30 kilometer) en iedereen ertussenin.
27 februari, uitinapeldoorn.nl

Mèèè

Als er één schaap over de duinen is, volgen er meer. Wie benieuwd is naar wat een schaapherder doet, gaat met de herder en Kennemer Schaapskudde struinen door de duinen. Tijdens de excursie demonstreert ze hoe ze met haar honden de kudde drijft en hoor je alles over het nut en de noodzaak van de schaapjes in het prachtige natuurgebied. Knuffelen en aaien is toegestaan.
25 februari, np-zuidkennemerland.nl

Waterpark

Nationaal Park De Alde Feanen is één van de grootste moerasgebieden in West-Europa, met ruige rietlanden en een grote diversiteit aan dieren en planten. Omdat het grootste deel van dit bijzondere natuurgebied enkel over water bereikbaar is, neemt excursieboot De Blaustirns je mee op verkenningstocht langs moerasbossen, smalle petgaten, een aalscholverkolonie en graslanden.
18, 20 en 22 februari, itfryskegea.nl

Wad een avontuur!

Ook als het winterzonnetje flink zijn best doet, luidt het kledingvoorschrift: regenpak én rubberlaarzen. Tijdens deze spannende tocht – ook leuk voor kinderen vanaf zes jaar – ga je onder leiding van een gids de Waddenzee op. Niet met een boot, maar gewoon te voet. Tijdens laag water verken je de bodem van de zee en passeer je kwelders, slikvelden, zandbanken en geulen. Niet schrikken als je soms een stukje wegzakt. De wintertochten worden dagelijks aangeboden tot en met eind april.
wadlopen-pieterburen.nl

Wil je altijd al eens boetseren, vilten of zeefdrukken? Neem dan snel een kijkje bij deze 5 creatieve uitjes.

Eindelijk weer cultuur snuiven, heerlijk! Hier vind je alvast 5 leuke ideeën.

Ben jij meer een sport- en speltype, dan vind je hier 5 superleuke uitjes.

Even aan jezelf denken, altijd fijn. Hier vind je heerlijke wellness- en meditatie-uitjes voor de broodnodige rust.

Roos Stalpers & Fee van ’t VeenCaroline Cracco

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden