Vier de zomer in Zuid-Tirol, het best bewaarde geheim van Italië

Man en vrouw eten en drinken wijn

Deel dit artikel:

Heb jij zin in een avontuurlijke vakantie middenin de natuur, waar wandelen, fietsen en goede wijn centraal staan? Ontdek, het best bewaarde geheim van (Noord) Italië, Zuid-Tirol! 

Noord-Italië 

De beste bewaarde plekjes ter wereld, waar nog maar weinig toeristen weet van hebben… dat is waar we onze volgende vakantie willen doorbrengen. Het klinkt alsof je naar Oostenrijk gaat, maar Südtirol bevindt zich wel degelijk in het mooie Italië. Dit noordelijke puntje van Italië ligt er pittoresk bij, omringd door de gebergten van de Dolomieten. De Dolomieten zijn zelfs onderdeel van het UNESCO World Heritage Site. Vanwege de prachtige locatie is het de ultieme plek voor de beste hike-, wandel, fiets en mountainbike ervaringen. Wie gaat er mee?

Fietsen tot je er bij neervalt Fietsen in de bergen van Zuid-Tirol

Houd je er van om de omgeving op de fiets te verkennen? Al fietsend door de valleien van de Dolomieten kom je werkelijk oren en ogen tekort, zoveel moois is er te ontdekken. Eén van de populairste routes is de Via Claudia Augusta route die zich een weg baant van the Passo Resia/Reschen Pass door de Adige/ Etsch vallei.

Voor de sportieve fietser

Houd je van een beetje flink doortrappen? Voor de sportieve fietser is Zuid-Tirol echt de place to be. En je deelt het in zoals je zelf wilt: van een kort ritje langs de rivier tot een volledige dag al klimmend door de bergen. Een echte road-killer is de Sellaronda MTB tour, waarbij je 58 km lang een spel aangaat met de grillen van de bergen. Maak jezelf heer en meester in het beheersen van kronkelende s-bochten tot het beklimmen van de mooiste bergetappes met na iedere bocht een adembenemend uitzicht als hoofdprijs.

Leuk weetje: Zuid-Tirol kenmerkt zich als het zonnigste fiets seizoen van de Alpen, met maar liefst 300 zonzekere dagen per jaar.

Wandelen door de valleien

Ben jij een wandelaar pur sang? Dan kom je in Zuid-Tirol ook zeker niks te kort. De Alpen zijn de plek bij uitstek voor een flinke hike. Wandelaars in de bergen van Zuid-TirolMaar er is zeker ook voor iedere leeftijd en activiteitslevel wat wils. Gaan de (klein)kinderen mee? Neem ze mee voor een fijne wandeling door de prachtige valleien. Hier vind je de nodige pitstops bij de vele wijngaarden, waar de wijnboeren met liefde een wijnproeverij voor jou en je gezin verzorgen. En vergeet ook zeker niet om er een culinaire trip van te maken langs de 19 bekroonde sterrenrestaurants. Op zoek naar het avontuurlijke? Maak er een heuse trekking van waarbij geen enkel onderdeel van de Alpen wordt overgeslagen. Wat dacht je van een serieuze hike dwars door de gletsjers en langs de Alpine meren van Zuid-Tirol?

Lees alles over jouw nieuwe vakantiebestemming Zuid-Tirol hier en verheug je alvast op een fijne zomer!

onze Commerciële Redactie