Margriet logo
header puber perikelen juiste kleur Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

Mijn dochter maakt zich grote zorgen: ze kan niet twerken...

De veertienjarige dochter van Josephine wil per se naar de huisarts. Het wordt Josephine in eerste instantie niet duidelijk waarom, maar dan komt de aap uit de mouw.


Het is een avond in november en ik ben druk. Druk met de traktaties van mijn tweeling. Ze worden negen en willen dit jaar voor het eerst apart trakteren. Dat is dus zestig stuks traktaties en op de een of andere manier komt het toch altijd op de laatste week aan. Mijn pubermeisje komt er gezellig bij zitten. Zij wordt diezelfde week veertien en ik ben blij dat voor haar het traktatiegebeuren voorbij is.

Een afspraak maken bij de huisarts

“Help je me even mee?” vraag ik. Maar nee, ze is hier uitsluitend om iets voor zichzelf te regelen en ondertussen de helft van de traktaties op te eten.
“Mam, wil je een afspraak voor me maken bij de huisarts?” vraagt ze. Ik heb inmiddels geleerd om haar vooral serieus te nemen dus ik stem toe.
“Prima, ik bel morgen voor je maar wat is er dan aan de hand mop?”
“Nou…” zegt ze, “ik denk dat ik iets aan mijn rug heb en dat het goed is als er röntgenfoto’s gemaakt worden.”
“O, heb je pijn?”

En dan komt er een heel relaas waarin ze me vooral probeert te overtuigen. Dat ze het met de meiden in de klas erover heeft gehad en ook in haar volleybalteam waren ze het er allemaal roerend over eens. Ze moet naar de dokter want er is iets mis met haar rug. Ook haar volleybalcoach was tot die conclusie gekomen. Nu is haar volleybalcoach zelf ook pas zestien, dus die tel ik voor de zekerheid gewoon bij haar vriendinnen qua mening. Het is me nog steeds niet helemaal duidelijk wat er nu écht aan de hand is.

Röntgenfoto laten maken

“Schat, je kunt niet zomaar röntgenfoto's laten maken zonder dat je klachten hebt of pijn.”
En dan komt na lang aandringen de aap uit de mouw: ze kan niet twerken. Mijn dochter wil naar de huisarts omdat ze niet kan twerken!! En alhoewel ze nog steeds bloedserieus is kan ik mijn lachen niet inhouden.

Josephine van Laarredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden