Header Puberperikelen NW Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Het blijft natuurlijk een puber, dus ze maakt heel handig gebruik van zijn aanwezigheid en mijn zwak voor hen allebei

De band tussen de meneer van Josephine en haar dochter was niet meteen goed. Inmiddels is daar aardig wat verandering in gekomen.

Mijn meneer is niet de vader van mijn kinderen en al hebben ze nu een heel goede band, in het begin moest dat echt nog groeien. Ik vond het best spannend toen we na een jaar besloten dat het wel tijd werd om elkaar te ontmoeten. De tweeling was meteen enthousiast en bereidde zijn komst voor met een complete vragenlijst (wat is je lievelingseten? Wat vind je het leukst en het stomst aan mijn moeder?) en trokken voor de gelegenheid ook kleding aan met hartjes erop. Mijn oudste dochter, officieel toen nog geen puber, keek enorm de kat uit de boom en die kat bleef daar behoorlijk lang zitten. Te lang naar mijn zin dus ik begon te zoeken naar een kleine opening.

Gezamenlijk doel

Die opening was snel gevonden toen ze naar de middelbare school ging: wiskunde! Niet mijn ding maar mijn meneer slaagde serieus met een 10 op zijn eindexamen. Vanaf toen zette ik ze regelmatig samen aan de keukentafel als mijn pubermeisje iets niet begreep. Ik zag langzaam een band ontstaan met als kers op de taart een gemiddelde van een 8,5 voor dit vak en daarmee een blije brugpieper.

En nu is het dus al jaren twee handen op één buik. Ze vraagt zíjn mening over nieuwe gympen, tips over sport, zijn visie op bepaalde problemen en ze zoekt steun bij hem als ze ‘gedoe’ heeft met mij.

Zwak voor allebei

Maar het blijft natuurlijk een puber, dus ze maakt heel handig gebruik van zijn aanwezigheid en mijn zwak voor hen allebei. Mijn meneer zit in de sales en zegt vaak dat hij haar zo zou aannemen met haar overtuigingskracht. En hij heeft gelijk. Zo kreeg hij voor zijn verjaardag een cadeau dat ze eigenlijk zelf wilde hebben en liet er mij voor betalen (want duur). Op de kaart schreef ze: Gefeliciteerd met je verjaardag. Ik hoop dat we samen heel veel plezier zullen hebben van dit cadeau. PS: nu 49 maar dat is dus bijna 50 en heel oud. Geniet dit jaar dus nog maar even extra.

Josephine van LaarRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden