null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Ze wil samen op vakantie. Super, maar ik snurk en niet zo’n klein beetje ook’

Na het overlijden van haar man heeft Barbara (62) vriendschap gesloten met een vrouw die in hezelfde schuitje zit. Er is echter één ding dat ze nog niet met haar heeft durven delen...

null Beeld

Barbara:

“Via de tennisclub heb ik anderhalf jaar terug iemand ontmoet die net als ik weduwe is en met wie het enorm goed klikt. We zijn echt vriendinnen aan het worden en dus stelde zij voor om samen op vakantie te gaan en een appartementje te huren in bijvoorbeeld Spanje of Italië. Super vind ik dat, maar ik voel ook een rem. Ik snurk namelijk, weet ik, en niet zo’n klein beetje ook. Ik schaam me dood als zij door mij geen oog dichtdoet. Maar om hierom nou niet te gaan…”

Vorige keer in Wat zou je doen?

De vorige keer in Wat zou je doen wil Linda een vakantie boeken, maar vraagt ze zich af of deze vakantiebestemming nog wel leuk is voor haar kinderen: “We willen weer lekker op vakantie deze zomer. Vóór corona hadden we het idee om naar Ierland en/of Schotland te gaan, maar intussen zijn onze kinderen ‘ongemerkt’ twee jaar ouder geworden en hebben we te maken met twee pubers van veertien en zestien. Is het voor deze leeftijdscategorie leuk om die kant op te gaan, vragen we ons af. Ik ben ­benieuwd naar de ervaringen van ­andere gezinnen. Ik denk dat we de kids met alleen de mooie natuur niet meer zo kunnen boeien…”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat ze het gewoon moest doen. Zo schreef ‘isoldedijkstra’: “Gewoon doen. De komende jaren zullen ze wellicht überhaupt niet meer mee willen. Dus nu kan het nog.”

Lezeres ‘leon1-v’ gaf een paar voorbeelden van activiteiten die het gezin zou kunnen ondernemen: “Doen, erg leuke landen. Ook voor kinderen & pubers. Veel te doen en te zien. Ook naar steden gaan als Glasgow, Edinburgh en Dublin, maar ook de natuur mee nemen. Je kunt fietsen, biken, wandelen, paardrijden en hiken. Er zijn leuke openlucht musea. Je kunt vissen, je kunt rotsklimmen, met kano tocht in water maken, rock pools inpecteren, excursies om dolfijnen te kijken. Beide landen houden van cultuur, muziek & historie. Ook buitenleven, kamperen en young hostels zijn er veel. Kan het warm aan bevelen Ierland Schotland. Het is leuk voor het hele gezin & de lokale bevolking is er heel aardig.

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Barbara advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura Kraegerredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden