null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Wordt het resultaat van mijn ooglidcorrectie nog mooier?

Gaat dat ‘bolletje’ vanzelf weg of moet ze het accepteren, vraagt Mirna zich af na haar ooglidcorrectie.

null Beeld

Mirna (53): “Drie maanden geleden onderging ik een ooglidcorrectie. Dat is niet bijzonder, geloof ik; ik ken velen die mij zijn voorgegaan. Alleen zie ik bij hen niet aan de zijkant van hun ogen nog een ‘knoopje’ of ‘bolletje’ van het litteken. Ik heb dat wel en hoop dat het met de tijd nog zal slinken. Als dat niet zo is, moet ik óf accepteren óf vragen naar een eventuele correctie – maar hoe zeker is het dat het daarvan mooier wordt? Misschien hebben anderen dit ook ­ervaren?”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Tooske was de vorige keer in Wat zou jij doen? bang dat ze weer in een mantelzorgrol raakte: “Ik heb acht jaar intensief voor mijn man gezorgd, nadat hij ziek werd. Ik deed dat met veel liefde, maar vond het ook erg zwaar om te doen; ik heb mijzelf in die periode volledig weggecijferd en ging daar af en toe bijna aan onderdoor. Nu is hij inmiddels alweer enige tijd geleden overleden en bedenk ik weleens dat ik een nieuwe liefde best heel leuk zou vinden. Alleen... op deze leeftijd? Ik ben ontzettend bang dat ik in no time weer in een mantelzorgrol raak. Ik wil en kan dat niet meer.”

Instagramgebruiker ‘greetz 69' geeft als advies: “Apart blijven wonen, samen leuke dingen doen, bij elkaar logeren, maar geen huishoudelijke en zorg taken overnemen.”

Despinaxx reageert hierop: “Maar wat als hij ziek wordt? Je bent elkaars partner in goed en in slechte tijden, toch?”

Greetz69 vindt: “Als zij al wat ouder is en klaar is met zorgen, moet de familie van de partner maar inspringen. Daar kun je het van tevoren over hebben.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Mirna advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden