MT30_31 M30_31 Praat Mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘We hadden het juist zo goed gepland’

MT30_31 M30_31 Praat Mee Beeld

Hilde (51):

“Onze zoon van bijna achttien wilde met vrienden op vakantie en vooral zonder ons, dus planden wij een vliegreisje naar Italië zonder hem. Omdat hij een behoorlijke wildebras is, zorgden we dat onze vakantie gelijk zou vallen met die van hem, zodat hij niet een ruime week alleen thuis zou zijn. Maar nu komt het: zijn vakantie gaat niet door. Helemaal níét. Alle negen dagen dat wij weg zijn, heeft onze zoon straks het rijk alleen. Ik ben er niet bepaald gerust op.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Wilma (52): “Mijn man heeft aangegeven dat de koek op is. Zomaar uit het niets. Hij denkt te willen scheiden, zegt hij. Hij wil een andere koers varen, geen vaste woonplaats meer, ander werk, gaan waar de wind hem brengt. Ik denk dat hij nog van mij houdt. En ik van hem. Als ik hierin meega, gaan we allebei spijt krijgen.”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen het volgende aan:

‘annaanja56’ zegt: “Moeilijk, maar ik denk hem laten gaan. Alleen vechten is zo vermoeiend weet ik uit ervaring. Meestal hebben ze hun beslissing toch al genomen en doordat jij dan toch vecht, meestal alleen, gaat er zo veel tijd verloren van je eigen leven. Ik wens je sterkte en wijsheid in dezen.”

‘mir0406mir’ zegt : “Laat hem een maand testreizen zonder verder definitieve stappen te zetten. Als hij er dan nog zo over denkt, kunnen jullie vanaf daar verder kijken.”

‘beautynagelstudiomargriet’ zegt: “Nou Wilma, als ze alles anders willen, dan is er gewoon een ander. Help ’m inpakken en regel gelijk alles goed, dan kun jij verder. Jij bent nu de enige belangrijke.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Ingrid advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma. Ook een dilemma insturen voor deze rubriek? Dat kan hier.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt? Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden