MT27 M27 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Wat is je ultieme zomergerecht?

Iedereen heeft wel een favoriet zomerrecept. De reacties via facebook.com/margrietnl:

MT27 M27 Praat mee Beeld

Hanny Sengers:

“Sinds ik in 1981 voor het eerst op Corfu was: Griekse salade! Ik neem de kruiden hiervoor mee uit Griekenland. De olijven trouwens ook. Als ik gasten krijg, scoor ik hier altijd mee.”

Suzanne Rustenburg:

“Tabouleh, absoluut een heerlijk zomergerecht met couscous, paprika, tomaat, courgette, allerlei kruiden, feta, humus en munt.”

Dineke Nijenkamp:

“Stamppot met fijngesneden rauwe andijvie en een gekookt eitje erdoor.”

Karin Flanderhijn:

“Vispannetje met kabeljauw in tomatensaus, lekker met ciabatta erbij.”

Dorien Hansen:

“Aardbeien met (slag)room.”

Margot Ganzeboom:

“Heel simpel: blokjes komkommer mengen met ananasstukjes uit blik en dit dan lekker koud eten.”

Laila Jonkers:

“Pasta pesto warm of bij heet weer als pastasalade. Altijd een succes.”

Tineke Wiebrants:

“Koude rijstsalade met mandarijn, ananas, lente-ui of prei en stukjes smack.”

MT27 M27 Praat mee Beeld

Moederschap

In Margriet 23 las ik het Mijn verhaal van Mirna, die aangeeft dat ze zich opgeslokt voelt door haar gezin. Ik wil haar graag zeggen dat het zó normaal is om het moederschap zwaar te vinden. Ik vind dat ook! Toen mijn nu negenjarige zoon drie was, besloot ik om die reden dat ik één kind meer dan genoeg vond, en daar sta ik nog steeds achter; ook al ben ik hartstikke blij met hem. Dat je soms moe bent nadat je iets (leuks) hebt gedaan met je kind, is echt niet gek, Mirna. Als ik naar de voetbalwedstrijd van mijn zoon heb gekeken, kruipen hij en ik ook bewust achter onze tablets om allebei een rustmoment voor onszelf te hebben. Wat ik zelf erg leuk vind is de ‘Club van relaxte moeders’ op Instagram, waarvan Elsbeth Teeling oprichtster is. Ze schrijft ook leuke boeken over opvoeden. Wie weet, ook interessant voor moeders met pubers.
Pauline

MT27 M27 Praat mee Beeld

Yes, het is zomer!

Wakker worden door een stralende ochtendzon en het vrolijke geluid van vogeltjes die de nieuwe dag toezingen. Wandelen langs bermen vol klaprozen, korenbloemen en fluitenkruid, bij de zinnenstrelende geur van pas gemaaid gras. Dorpsgenoten die genieten op het bankje voor hun huis of zorgeloos de voortuin schoffelen. Blije kinderen in kleurrijk zomergoed. Uitkijken naar de vakantie die bijna begint. Buiten eten onder de vintage parasol. Klepperende teenslippers. Zomergroenten op de bbq. En mijn neus die wit kleurt van de aftersun. Stapelverliefd ben ik op dit seizoen.
Marleen

Ouder en wijzer

Omdat de letters op mijn mobiel ondanks mijn leesbril nog steeds vaag en mijlenver weg leken, kwam mijn zus met de sublieme tip om ze via ‘instellingen’ te vergroten. “Er zal een wereld voor je opengaan!” zei ze, en ze kreeg gelijk. Een tweede punt is mijn conditie: waar ik ooit fris en fruitig de trap op rende en op de bovenverdieping aankwam, lijkt het nu alsof ik aan het zuurstof moet. Komt dit nog door corona of gaan nu toch echt de jaren tellen? Mijn nek lijkt op die van een kalkoen, concludeer ik als ik in de spiegel kijk. Rimpels lijken me aan te staren en ik staar terug. Souvenirs van de tijd. Ze horen bij mij, bij mijn levensverhaal. En wat kan daar nu mis mee zijn? Steeds meer besef ik dat ouder worden iets is om dankbaar voor te zijn. En als de onzekerheid toeslaat of ik weer eens vergeet waar mijn sleutels liggen, weet ik dat veruit de meeste dingen nog altijd prima lukken.
Iris Niedenzu

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden