null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Wat ik nu anders doe...

Met welke verandering in jezelf ben je vooral erg blij? De reacties via facebook.com/margrietnl en praatmee@margriet.nl:

null Beeld

Jidske van de Klundert:

“Ik ben blij dat ik mijn hart heb geopend en nu mag voelen wat écht belangrijk is voor mijzelf, voor mijn lichaam en geest. Ik ben er een liefdevoller mens door geworden.”

Cora D.:

“Ik heb minder snel mijn oordeel klaar dan toen ik een twintiger was. Ik ben nu 53 en heb veel geleerd in de afgelopen jaren. Ik oordeel niet zo snel meer, maar bekijk de dingen van twee kanten en het liefst van de positieve.”

Andreja Korhorn:

“Een sportschool was niets voor mij, dacht ik altijd. Tot ik een maand gratis sporten won. Nu ga ik regelmatig en… ik vind het leuk! Ben nu 52.”

Lira H.:

“Heel fijn vind ik dat ik minder perfectionistisch ben. Ik mag van mijzelf de touwtjes meer laten vieren. In het huishouden, in mijn sociale leven, in de opvoeding van de kinderen. Ik durf erop te vertrouwen dat het wel goed komt. Alleen in mijn werk blijf ik een streber. Maar is dat erg?”

null Beeld

Moeilijke beslissing

Wat helpt jou dan? De reacties opfacebook.com/margrietnl:

Jolanda Steenbrugge: “Mijn motto: bij twijfel, nooit doen.”

Leonique van der Meer: “Er eerst even over nadenken en het probleem bespreken met anderen. Als ik blijf twijfelen, kies ik de beste optie en zie ik wel waar het schip strandt. Vaak valt de uitkomst mee, want ik had de slechtste scenario’s al in mijn hoofd doorgenomen.”

Conny Gerritsen: “Een lijstje maken met alle voor- en tegenargumenten. Daarna kijken welke punten het zwaarst wegen.”

Mariëtte Schellekens: “Mij een dagje terugtrekken in huis om goed te kunnen bedenken wat ík wil en waar ik mee kan leven. Voor ik naar bed ga, moet ik eruit zijn, want wakker liggen en tobben vind ik zonde van mijn nachtrust.”

Dini Poortman: “Mijn gevoel laten spreken en daar heb ik nog nooit spijt van gehad.”

null Beeld

Uit het hart

Jaren geleden raakte ik op het perron in Hilversum in een leuk gesprek met een niet-Nederlandse vrouw. Ze liet me blij zien wat ze op de markt had gekocht, waarbij ze mij spontaan een prachtig flesje met eau de toilette gaf, dat ik sindsdien koester en steeds netjes afstof. Het voelt als een kostbaar cadeau, omdat het zo uit het hart door haar is gegeven en omdat het mij eraan herinnert hoe waardevol het is om een ander te zíén en aandacht te geven. Gelukkig lezen we juist in deze tijd hoe lief en gastvrij veel mensen in ons land zijn. Dat maakt mij dankbaar en blij.
Nicolaïne

Mijn liefde voor boeken

Mijn allereerste boek kreeg ik als zesjarige van mijn tante Eef. Edda en Wimmie aan zee heette het. Tante Eef oefende elke dag met mij en wat was ik trots toen ik na mijn logeerpartij bij haar al twee bladzijden kon voorlezen aan mijn ouders. Daarna ging het snel. Mijn ouders stimuleerden mij om te lezen en met mijn verjaardag en sinterklaas kreeg ik altijd ook een boek, gekocht in dé boekwinkel van Ermelo. Als je hier binnenstapt, voel je nog altijd de sfeer van weleer. Krakende vloeren, bruine boekenkasten, overal nisjes om in te lezen en weg te dromen. Ik kwam er destijds als jong meisje dat van haar zakgeld het perfecte boek wilde uitzoeken. Nu kom ik er als oma van vier kleinkinderen, aan wie ik zo graag de liefde voor lezen overbreng. Mijn kast staat inmiddels vol favoriete kinderboeken. “Oma’s bibliotheek,” zegt Kees (4) als hij weer een nieuwe ontdekt. We zijn er samen trots op.
Evelien Veenboer-Landman

Stap eens buiten de (Rand)stad

Met verbazing las ik in Margriet 13 de column van Helene over het Bloesempark in Amsterdam, waarvoor je in een lange rij moet staan. Waarom zo’n park, terwijl we in Nederland de prachtige Betuwe hebben, waar je gewoon doorheen kunt lopen en fietsen en waar het heerlijk rustig toeven is? In juni/juli kun je er in de boomgaarden échte vruchten kopen en soms zelfs plukken. De vele aardige kersenboeren vertellen je dan graag alles wat zij weten over kersen. En bij de omliggende boerderijen kun je meteen de vele lammetjes, kalfjes en jonge geitjes zien. Kortom: wil je je kinderen iets van de natuur laten zien, kijk dan ook eens voorbij je stadsgrenzen!
Loes van Baaren

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden