MT24 M24 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Taart is om van te genieten’

Leuk hoor, dat afvallen, maar je gaat wel heel anders naar eten kijken. En Femke vindt dat toch jammer...

MT24 M24 Praat mee Beeld

Femke (52): “Om fit en gezond ouder te kunnen worden, besloot ik een jaar geleden dat ik echt wat kilo’s moest kwijtraken. In eerste instantie met hulp van een coach, daarna heb ik zelf doorgepakt: elke dag stevig wandelen en fors minderen met suikers en snacks. Ik heb mijn streefgewicht bereikt, alleen zo jammer dat ik mijn onbevangen gevoel over eten ben kwijtgeraakt. Ook op verjaardagen gaat geen taartje of ander lekkers meer gedachteloos genietend mijn mond in.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

‘Ik zie mijn dochter veranderen nu ze nieuwe vrienden heeft’. Diane: “Mijn dochter van zestien heeft sinds een maand of zes nieuwe vrienden en is blij eindelijk ergens bij te horen. Eerder had ze namelijk wat moeite om haar weg te vinden op sociaal gebied. Tuurlijk ben ik blij voor haar, maar… ik weet niet of dit de juiste groep voor haar is. Ik zie mijn dochter veranderen. Ze zet zich ineens erg af, is tot laat ’s avonds weg, gedraagt zich daardoor moe en geïrriteerd, maar laat weinig los over wat ze uitspoken. Ik vind het niet fijn.”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat het bij de leeftijd hoort en ze aan het ontdekken is. Zo zegt lezeres ‘marion.schouten.67': “Ik denk dat het niet zozeer met de vrienden te maken heeft, maar met de leeftijd. Grenzen stellen en consequent zijn, gaat vanzelf weer over.”

Lezeres ‘madelon_ie’ geeft een goede tip voor een eventueel (tuin)feestje. “Vraag of ze misschien een (tuin)feestje wil geven en laat haar vrienden langskomen. Dan kun je zelf zien wat voor types het zijn en waar ze het over hebben. Hoe laat komt ze thuis? 3 uur of pas ‘s ochtends? En als ze thuiskomt, slaapt ze dan uit of moet ze dan alsnog om 10 uur aan de ontbijttafel zitten?”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Barbara advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura KraegerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden