MT23 M23 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Swingen met de Dots

Wat was/is je favoriete Dolly Dots-nummer? De reacties via facebook.com/margrietnl:

MT23 M23 Praat mee Beeld

Thea Hingstman:

“Elk liedje brengt wel iets naar boven. Van het stoere Only the rain, het swingende What a night en het gevoelige To be heard tot het zonnige Hela-di-ladi-lo. Ik ben nog steeds fan en lucky me: ik kan opnieuw vele concerten van hen bijwonen. Geluksmomenten! Voor mij tijdloos leuk en voor altijd in mijn hart.”

Marlies Verheijen:

“Als vijftienjarig meisje was ik al fan van hun looks en vrolijke liedjes. Ik word er nóg blij van. Don’t give up is een lekkere meezinger en meezingen gaan mijn vriendin en ik zeker doen in september bij het concert in Breda.”

Carolien Scipio-Pluer:

“Er zijn te veel leuke nummers om op te noemen. Op de basisschool kozen we elke week weer een ander liedje en dansje voor tijdens de weeksluiting.”

Leonique van der Meer:

Love me just a little bit more, omdat ik als kind dan direct op een stoel ging zitten en samen met mijn moeder de moves deed, met de handen en benen op en neer. Dat doen we nog steeds als we het nummer horen.”

MT23 M23 Praat mee Beeld

Swipen en liken

In Margriet 18 kwam ik de socialmediatest tegen ‘Swipen, liken, kijken. Kun je nog wel zonder?’ Die ga ik doen, dacht ik, een beetje bang voor de uitkomst. Maar gaandeweg de vragen begon ik me steeds meer te ergeren. Niet aan de test, maar aan de beelden die in mijn hoofd oppopten. Van vriendinnen die tijdens een gezellige lunch steevast hun telefoon naast hun bord leggen om op elke ‘pling’ te kunnen reageren. Van collega’s die alles wat zij vertellen willen bekrachtigen met een foto of filmpje onder mijn neus. Van mijn zussen die voortdurend roepen: ‘Ho, wacht, even vastleggen.’ En van mijn kinderen die het allerliefst praten over wat ze nou toch weer op YouTube hebben gezien. Ik heb de test niet afgemaakt, omdat ik heus wel weet dat ik héél goed zonder kan. Maar ik bewaar ’m zeker. Misschien zijn mijn vriendinnen/zussen ervoor in.
Monika van L.

MT23 M23 Praat mee Beeld

Pup op afstand

Twee jaar geleden kreeg ik van mijn man een bijzonder verjaardagscadeau: het sponsoren van een hulphond, of eigenlijk een pup die daarvoor leert. Heel leuk vind ik het om te zien hoe het hondje vorderingen maakt, want daar krijg ik geregeld updates van. En het blijkt nog spannend ook, want niet elke hulppup studeert als vanzelfsprekend af. Sommige worden omgeschoold of zelfs afgekeurd, omdat hun karakter net niet geschikt is. ‘Onze’ eerste pup blijkt een natuurtalent en is net verhuisd naar een kindje met autisme. Dankjewel, lieve echtgenoot, wat een goed cadeau!
Hanneke

Door liefde gedragen

Het is een jaar geleden, wanneer ik herstellende ben van een donkere periode in mijn leven. Wat onzeker nog en dapper besluit ik mijn hart te volgen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zo stap ik binnen bij de GGZ: ik ga hier workshops poëzie schrijven geven om mensen met een psychische kwetsbaarheid bij elkaar te brengen. Om de week gaan we samen aan de slag, waarbij we met elkaar praten, gevoelens delen en bijzondere gedichten schrijven.Deze middag kies ik ‘liefde’ als thema. Er wordt geschreven over de liefde voor het eigen huis, voor het vak van dj en over de liefde die voelbaar is bij een geboorte. Ik besluit om mee te schrijven en denk daarbij aan deze fijne mensen die mij zo veel hebben geleerd. Ook over liefde en liefhebben; over lief zijn voor jezelf en lief zijn voor de mensen van wie je houdt. Het raakt me als ik besef hoeveel warmte ik uit de groep heb mogen ontvangen het afgelopen jaar en hoezeer ik daardoor ook zelf kon groeien. Die donkere periode heb ik achter me gelaten. Ik voel me gedragen en hopelijk geldt dat ook voor hen.
Jidske van de Klundert

Laura KraegerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden