Margriet logo
Hoe heb je de periode van de seksuele revolutie ervaren? Beeld Getty Images/CSA Images RF
Beeld Getty Images/CSA Images RF

Oproep: Wat was je ervaring met de (vrije) liefde in de jaren zestig en zeventig? We zoeken je ervaringsverhaal

Hoe heb jij de vrije liefde ervaren in de sixties en seventies? Margriet is benieuwd naar je verhaal.

Eind jaren zestig werd er makkelijker over seks gepraat. Monogamie werd vaker aan de wilgen gehangen en seks was niet langer alleen maar bedoeld om kinderen te krijgen. Tijdens de seksuele revolutie kwam er meer aandacht voor genieten van seks: dankzij de pil werd het vooral iets dat leuk en fijn moest zijn. Seks voor het huwelijk werd ook steeds normaler. Er was sprake van seksuele bevrijding: vrijen met meer dan één persoon (afwisselend of tegelijk) zag je steeds vaker en je werd niet langer als elkaars ‘bezit’ beschouwd.

Deel je ervaring hieronder met Margriet

Voor een verhaal op Margriet.nl zijn we op zoek naar ervaringen van vrouwen die deze seksuele revolutie hebben meegemaakt. Hoe ging de vrije liefde eraan toe? Wat veranderde er in je relatie of in de relaties om je heen? Genoot je van de seksuele bevrijding? We zijn heel benieuwd naar jouw ervaring met de vrije liefde in de jaren zestig en zeventig. Je kunt je verhaal insturen via onderstaand formulier. Bij plaatsing nemen we contact met je op en is er de mogelijkheid om aan te geven dat je jouw verhaal anoniem wilt laten publiceren.

Saskia WinkensGetty Images/CSA Images RF

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden