MT33 M33 Praat Mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Onze dochter weer in huis halen, of...?’

MT33 M33 Praat Mee Beeld

Willeke:

“Onze jongste dochter heeft een fijne studietijd gehad en is net aan haar eerste baan begonnen. Haar studentenkamer wil ze opzeggen; ze kan met een vriendin een appartement betrekken. Maar dat is pas over vier maanden. Om geld te besparen wil ze die vier maanden bij ons thuis overbruggen. Ik vind het altijd heel gezellig als mijn dochter een weekendje komt, maar denk ook: nee, zelf oplossen. Ruimte is geen probleem, maar ik ben ook wel op mijn vrijheid gesteld. Ben ik nu te hardvochtig?

Vorige keer in Wat zou je doen?

Hilde (51): “Onze zoon van bijna achttien wilde met vrienden op vakantie en vooral zonder ons, dus planden wij een vliegreisje naar Italië zonder hem. Omdat hij een behoorlijke wildebras is, zorgden we dat onze vakantie gelijk zou vallen met die van hem, zodat hij niet een ruime week alleen thuis zou zijn. Maar nu komt het: zijn vakantie gaat niet door. Helemaal níét. Alle negen dagen dat wij weg zijn, heeft onze zoon straks het rijk alleen. Ik ben er niet bepaald gerust op.”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen het volgende aan:

‘dianpriem zegt: “Ik zei altijd, maakt mij niet uit wat jullie doen, maar als ik terug kom wil ik dat het huis is zoals ik het achter liet. En er zijn nooit vervelende dingen geweest.”

‘despinaxx’ zegt: “Duidelijke afspraken maken. Vertrouwen geven.. en bij misbruik. Gaat hij de volgende keer naar oma.”

‘martinelangedijk’ zegt: “Probeer het los te laten, maak goede duidelijke afspraken! En je kunt voor de zekerheid de buren inlichten, geef hem het voordeel van de twijfel, enne, geniet vooral zelf van je vakantie.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Willeke advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma. Ook een dilemma insturen voor deze rubriek? Dat kan hier.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt? Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden