null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Mijn schoonmoeder blijft de buien van haar dochter goedpraten’

Judith heeft steeds meer moeite met het gedrag van haar schoonzus. Haar schoonmoeder wil koste wat kost de lieve vrede bewaren.

null Beeld

Judith (45): “Mijn schoonmoeder heeft een groot hart dat altijd uitgaat naar haar kinderen. En daar maakt haar dochter in mijn ogen flink misbruik van. Dochter heeft namelijk buien, waarin ze mijn schoonmoeder zomaar voor van alles en nog wat kan uitmaken en daarna tijden negeert. Als ze daaruit komt, laat mijn schoonmoeder haar liefdevol weer binnen en ze verwacht van ons dan dat wij hetzelfde doen, voor de lieve vrede en het familiegevoel. Maar ik heb daar écht moeite mee.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Vorige keer legde Joyce (50) haar dilemma voor in deze rubriek. Na een burn-out vond ze het moeilijk om haar grenzen te bewaken. “Ik ben opkrabbelende uit een burn-out en doe erg mijn best om mijn energie goed te verdelen en mijn grenzen te bewaken. ‘En voortaan dus geen dingen meer doen die je niet leuk vindt,’ zegt menigeen mij goedbedoeld. Want tja, doe je dat wél, dan moet je ook niet klagen. Maar er zijn toch gewoon dingen waar je sociaal vriendelijk gezien niet onderuit kunt? En ook niet onderuit wilt/durft, omdat je er een vriendschap mee op het spel zet? Ik vind dat serieus lastig, hoor.”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat Joyce het gewoon moet vertellen. Lezeres: ‘dianahendriks_official’: “Altijd vertellen... een goede vriendschap is daar tegen bestand.”

Lezeres ‘mrsblackbirdwearsredlipstick’ zegt dat het misschien handig is om naar een gedachtencoach te gaan.

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Barbara advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura Kraegerredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden