null Beeld redactie
Beeld redactie

PREMIUM

‘Mijn moeder zei altijd…’

Welke wijze les van je moeder geef je graag door? De reacties via facebook.com/margrietnl en praatmee@margriet.nl:

null Beeld

Alja Bijhouwer:

“Zorg dat je je eigen broek kunt ophouden! Nou, dat is gelukt hoor, mam.”

Gerlinde Juckers-Boomsma:

“Bedenk dat de ander anders is.”

Arienne Velu:

“Koop en draag altijd goede schoenen: je hebt maar één paar voeten.”

Yvonne Wiersma:

“Bij nieuwe uitdagingen in het leven: ga ervoor. Liever achteraf spijt omdat het niet goed ging, dan spijt omdat je het nooit hebt geprobeerd.”

Gemma Peters:

“Ieder mens heeft iets goeds in zich, al is het soms even zoeken. En: niet schreeuwen voordat er iets is gebeurd.”

Monique Hermsen:

“Ik was nog maar zestien, toen ze overleed. Haar belangrijkste les: bezuinig nóóit op je eten.”

Gitta Waumans:

“Zoek een man die lief is voor zijn moeder, dan is hij ook lief voor jou.”

Claudia Toebes:

“Smeer je huid niet dicht met troep (lees: foundation). Ze kreeg pas na haar 68ste rimpels, dus ze zal wel gelijk hebben.”

Wil Staal:

“Uit iets negatiefs komt altijd iets positiefs...”

null Beeld

Om naar uit te kijken!

Wat helpt jou dan? De reacties op facebook.com/margrietnl:

Dineke ter Beek:

“Ik ga in juni met mijn vriend drie dagen naar Normandië. Ben al sinds 1985 niet op vakantie geweest. Zin in!

Cindy Soetaers:

“Mijn opleiding. Ik kijk vol ongeduld uit naar dit nieuwe hoofdstuk in mijn leven.”

Erica Oost:

“Na ruim een jaar wachten krijgen we eindelijk de sleutel van ons nieuwe huis!”

Froukje Zijlstra:

“Na twee heftige jaren met het verlies van mijn baan, twee verhuizingen, het ziekbed van mijn man en zijn verdrietige overlijden, komt er in juli een kitten bij mij wonen. Een positieve en knuffelbare nieuwe start.”

Griet van der Lei:

“Wij gaan met onze kinderen, hun partners en onze kleinkinderen naar Samos! Omdat we 45 jaar getrouwd zijn. Heerlijk vooruitzicht!”

null Beeld

Dagje Amsterdam

Ik woon al járen heel plezierig in een dorp in Utrecht, maar Amsterdam blijft als een magneet zachtjes aan mij trekken. Ongeveer eens per jaar geef ik graag toe aan mijn drang om ‘de grote stad’ te bezoeken. Liefst in mijn eentje pak ik dan de trein om daarna, al vanaf het Centraal Station, de reuring op te snuiven. Heerlijk vind ik het. De beweging van al die mensen. Verschillende mensen, allemaal met een doel, een eigen richting opgaand. Ik ga ook wat winkelen, maar eigenlijk kom ik hiervoor. Voor dat gevoel op te gaan in de rest. Lekker, zo’n dagje in de anonimiteit.
Miranda

De liefste

Mevrouw mijn moeder heet het boek van Yvonne Keuls. Ik las het toen ik vijftien was en vond het toen al zo mooi en herkenbaar. Ook mijn mama (83) is van Indonesische komaf, ze kwam ook aan in Den Haag tijdens de oorlog en is óók een echte dame die al haar leven lang op hakjes loopt. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven, ze is onzeker en bescheiden, maar tegelijkertijd toch ook zo’n mooie en sterke vrouw. Mijn prachtige moeder die mij bijstond toen ik hoorde dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen, die naast me stond toen ik 26 jaar later toch middels een anonieme eiceldonatie mama werd. Ze heeft zelf geen fijne jeugd gehad en moest verder zien te gaan na de zelfdoding van haar man. Mijn prachtige, vrolijke mama die altijd aan anderen denkt, maar gelukkig ook goed voor zichzelf zorgt. Ik hoop dat ze zich trots voelt, wanneer ze dit leest. Lieve Dea de Groot-Toorop, ik hou van jou!
Saskia Hülck

Verder zonder moeder

Mijn moeder overleed in juli 2000, terwijl ik pas in 2004 mijn man leerde kennen en waardoor ik zonder haar advies en steun mijn kinderen mocht krijgen. Wat zou ze trots zijn geweest op haar kleindochters, die haar nu alleen via mijn verhalen leren kennen. Ik ben 55; mijn moeder was een jaar ouder toen ze overleed en ik ben me er elk jaar meer van bewust hoe jóng dat was. Ik moet er niet aan denken hoe het zou zijn voor mijn dochters, wanneer ik er door zo’n rotziekte zomaar niet meer zou zijn. Je gaat door, het leven gaat verder en er is genoeg moois om naar uit te kijken, maar toch… Lieve mama, ik mis je!
Carin van de Ploeg-Boerhof

Laura Kraegerredactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden