null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

‘Mijn man wil geen rollator omdat hij zich dan een bejaarde voelt’

Linette had het wel geweten als ze niet kon lopen, maar met een rollator wel de deur uit zou kunnen. Maar haar man denkt daar anders over.

null Beeld

Linette (66):

“Mijn man kan vanwege zijn heupprobleem niet zo makkelijk meer lopen en wil daardoor steeds minder vaak de deur uit. Ik heb voorgesteld om een rollator aan te schaffen of een loopfiets voor volwassenen, zodat hij vrijer is en zijn wereld weer wat groter wordt. Ik zou dolblij zijn met de mogelijkheden, maar hij voelt zich dan een ‘bejaarde’ en wil dus niets proberen. Dit frustreert mij enorm, omdat hij hiermee tegenwerkt dat wij sámen nog leuke dingen kunnen doen.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

De vorige keer in Wat zou jij doen: Barbara voelt een rem om met haar nieuwe vriendin op vakantie te gaan omdat ze snurkt: “Via de tennisclub heb ik anderhalf jaar terug iemand ontmoet die net als ik weduwe is en met wie het enorm goed klikt. We zijn echt vriendinnen aan het worden en dus stelde zij voor om samen op vakantie te gaan en een appartementje te huren in bijvoorbeeld Spanje of Italië. Super vind ik dat, maar ik voel ook een rem. Ik snurk namelijk, weet ik, en niet zo’n klein beetje ook. Ik schaam me dood als zij door mij geen oog dichtdoet. Maar om hierom nou niet te gaan…”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan ze het bespreekbaar moet maken en vooral moet gaan. Zo schreef ‘tamaraeeuwes’: “Dit bespreekbaar maken met de vriendin lijkt me de meest logische stap. Als je aangeeft dat je hier last van hebt en daardoor twijfelt ben je niet alleen eerlijk, ook kan de vriendin beslissen. Wellicht heeft zij jaren naast een snurker geslapen en/of heeft er geen problemen mee.”

Lezeres ‘marjan_spijk’ geeft aan dat het misschien handig is om beide een aparte kamer te boeken, “kost iets meer maar wel allebei uitgerust wakker.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Linette advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden