MT29 M29 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Mijn hondje krijgt de schuld’

MT29 M29 Praat mee Beeld

Suus (66):

“Onlangs, toen mijn driejarige kleinzoon op bezoek kwam met mijn dochter, werd hij gebeten door mijn lieve en al wat oudere hondje. Niet hard of agressief, maar als een waarschuwing. Het dier schrok namelijk, toen mijn kleinzoon haar aan haar staart trok. Het vervelende is nu dat mijn dochter niet wil dat hij nog bij mij komt zonder háár. Geen oppasdagen meer, geen logeerpartijtjes meer. Ik word daar heel verdrietig van, maar kan toch niet zomaar mijn hondje wegdoen.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Vorige keer in deze rubriek: ‘Mijn vriendin praat nu ineens over dure vakanties en luxe cabrio’s, ik voel geen connectie meer met haar’. Sinds de vriendin van Bernadette een rijke vriend heeft, gaat het alleen nog maar over luxe en rijkdom. Voor Bernadette is dat echter zó'n ver-van-mijn-bedshow...

Op Instagram geven veel Margriet-lezeressen aan dat Bernadette het moet los laten. Zo zegt lezeres ‘advocaat.myriam’: “Inderdaad: laat het (even) gaan. Ze moet ook een nieuwe balans vinden. Praat er, als je het echt heel storend blijft vinden een keer over. En vraag jezelf ook eerlijk af: speelt er iets van jaloezie bij mij? Komt vanzelf wel weer goed, als jullie echt goede vriendinnen zijn!”

Verder zegt lezeres ‘mrs.king1001’: “Geef je vriendin even. Ze is verliefd en blij. En dat moet je haar gunnen.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? Haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Bernadette advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma. Een dilemma insturen voor deze rubriek kan ook op margriet.nl.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden