Margriet logo
null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Jullie reacties en brieven

We vroegen hoe belangrijk je uiterlijk is, er wordt teruggeblikt op onze nationale ijskoninginnen, Elsa heeft een tip over het van je af praten van zorgen en Judith krijgt een hart onder de riem gestoken (kibbelende pubers!).

null Beeld

Spiegeltje, spiegeltje. Hoe belangrijk is je uiterlijk voor je? Heb je op dat gebied moeite met ouder worden? De reacties via facebook.com/margrietnl:

Hanneke Couvreur:

“Ik heb lijnen van neus naar mond en van mond naar kin en daardoor zie ik er chagrijnig uit. Ik overweeg botox, wat niet wil zeggen dat ik onzeker ben of niet weet dat innerlijk belangrijker is.”

Petra van Veen:

“Het enige waar ik moeite mee heb, is dat kilo’s kwijtraken minder makkelijk is. Ik vind oude mensen mooi. Ze hebben gezichten met karakter.”

Madeleine Maas:

“Ik ben 64 jaar. Ik vind dat ik er nog goed uitzie, maar heb wel een hekel aan die onderkin.”

Sylvia van Capel:

“Soms vind het confronterend als ik in de spiegel kijk. Anderzijds ben ik tevredener met mijn uiterlijk dan toen ik jong(er) was.”

Corrie Doorn:

“Heel belangrijk. Ik verf mijn haren en ga nooit zonder make-up de deur uit. ‘Moeite hebben’ is te veel gezegd, maar van de rimpels in mijn gezicht word ik echt niet vrolijk.”

null Beeld

Mooie herinneringen

Mooi om de ijskoninginnen van toen te zien in Margriet 7. Ik was fan van Sjoukje Dijkstra en Joan Haanappel en wilde dolgraag zo leren schaatsen als zij deden. In het dorp hadden we een natuurijsbaan. De meisjes oefenden daarop pirouetten à la Sjoukje en zwierden rond zoals Joan. Ik probeerde dat ook, maar was er simpelweg te lomp voor: niet sierlijk en niet lichtvoetig genoeg. Ik was beter geweest in voetbal denk ik, maar daar was het de tijd niet naar. Balletten heb ik wel gedaan en steeds kreeg ik dan op mijn kop van de strenge juf, omdat ze vond dat ik als een kamerolifant door de zaal sprong. ‘Je bent een vlindertje,’ riep ze boos naar mij, ‘en vlindertjes stampen niet.’ Hoe dan ook… bedankt voor een mooie reportage van deze sportvrouwen, met ook Annamarie Thomas, die een stuk jonger is en ook zo’n schaatskanjer.
Joke

null Beeld

Hart luchten

Ik heb een klein zorgenpoppetje gekregen, handgemaakt in Zuid-Amerika. En elke dag voor het slapengaan praat ik er hardop tegen. Ik vertel hoe mijn dag was en wat er op m’n hart ligt en alles wat er ook maar in mijn koppie zit of wat ik op dat moment voel. Het was eerst een beetje gek, maar nu vind ik het echt fijn en het helpt me enorm. Bijvoorbeeld bij het maken van keuzes. Ik heb een heel druk hoofd, maar door op deze manier even van mij af te praten, ga ik rustig(er) slapen. Bijzonder wel. Ik praat tegen het zorgenpoppetje, maar in feite praat ik met mezelf.
Elsa Mulder

Als er geen erfgenaam is…

Interessant, het artikel in Margriet 6 over testamenten. Eén situatie kwam ik hierin niet tegen, namelijk die waarin de executeur testamentair geen familielid is. Dan gelden er namelijk andere regels. Ik ben zo’n executeur geweest en liep eindeloos aan tegen de onwetendheid/onwil van de Belastingdienst. Omdat ik een administratiekantoor moest inschakelen (aangiftebevoegd bij de Belastingdienst), liepen de kosten aardig op bij een geschil. En dit heeft twee jaar geduurd! Naderhand kreeg ik wel een excuusbrief van de Belastingdienst, maar er kwam geen compensatie voor de kosten. Het geschil draaide om een legaat aan een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling, red.). Nog een frictiepunt kan gaan over een legaat in goederen; denk aan de waardeschatting van bijvoorbeeld een inboedel. Mijn advies: beperk een legaat in je testament tot een bedrag waarover geen geschil kan ontstaan.
J.D. Landman

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden