null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

Jullie brieven en reacties

Welke herinnering heb jij aan het ‘paasknutselen’? Jullie reacties via facebook.com/margriet.nl. En: Margriet is moderner dan sommige mensen denken!

null Beeld

Voor ‘oude wijven’ zoals ik

Ik kocht altijd glossy’s, omdat ik de artikelen vernieuwend vond en de mode prachtig. Maar de laatste tijd viel me op dat ik nog maar enkele pagina’s interessant vond. Toen we een paar dagen weggingen, kreeg ik van onze hondenoppas wat tijdschriften mee. Ook Margriet, een blad voor – sorry – ‘oude wijven’, dacht ik. Maar wat werd ik verbluft! Wat een prachtige persoonlijke verhalen, inhoudelijke artikelen en mooie draagbare mode. Ik voelde me zo relaxed en was zo aan het genieten. Hoe dat kon? Ineens viel me op dat bijna alle vrouwen in de verhalen vijftigplussers waren en ja, als 53-jarige pas ik daar helemaal bij. Wat mij betreft klopt alles in Margriet. Redactie, een groot compliment!
Saskia Hülck

Flirten hoorde erbij

Boeiend dossier onlangs in Margriet over seks en wat er is veranderd in hoe we ermee bezig zijn. Opvallend vind ik de cijfers over ‘ouderen’, bijvoorbeeld dat mensen van zeventig seksueel actiever zijn dan eerdere generaties. Mooi dat Anna (73) daarbij vertelt dat haar libido na de overgang alleen maar groter werd. Het geeft me een positief gevoel over de toekomst! Het stukje over pubers vond ik herkenbaar. Het lijkt wel of de jeugd tegenwoordig nauwelijks bezig is met het andere geslacht. Het viel me al op dat onze kinderen op de lagere school nooit verliefdheidjes hadden, terwijl wij vroeger altijd ‘op’ iemand waren. We speelden klap-of-zoen en jongens-en-meidenpakkertje en zongen uitdagende liedjes tijdens het springtouwspel. Ook op de middelbare werd er gegrapt en geflirt tussen jongens en meiden, wat het hele schoolleven behoorlijk veel interessanter maakte. Maar tegenwoordig… Jongensvrienden en vriendinnenclubjes mengen niet of nauwelijks. Meisjes dansen met meisjes en jongens dansen niet. Best jammer, vind ik. Het geeft jeu aan de puberteit, die ik mijn kids zeker had gegund. Anderzijds zitten ze ook prima in hun vel zónder, dus ach. Maar opvallend is het wel.
Rina

null Beeld

Vóór Pasen is het traditiegetrouw tijd voor het paasknutselen.


Mieke (57):

“Op school waren we druk met de palmpaasoptocht. Met plankjes, kettingen met schuimpjes en een haantje boven op het kruis. Tijdens de optocht aten we de schuimpjes op.”

Maria (83):

“Na de paasmis hadden we met het gezin altijd een lunch. In de week ervoor begonnen we al met eieren versieren. De mooiste kwamen uit een pan waarin we bietjes meekookten. Zo prachtig paars! Ik doe het nog steeds met mijn kleinkinderen.”

Anna (62):

“De geur van brooddeeg waar je dan een haantje van maakte. Met een krent als oog. Dat is mijn paasknutselgevoel.”

Celine (65):

“Met mijn kleinkinderen maak ik elk jaar een ­paaskrans van paaseitjes. Het is inmiddels een traditie.”

Christien (70):

“Op school van mijn kleinkinderen is altijd een paasontbijt. Ieder kind geeft een ander een ontbijtje, in een mooi versierde paasdoos. Het samen delen vind ik mooi, het versieren van de dozen is inmiddels een heuse wedstrijd geworden.”

Wilma (72):

“Voor de grap een leeggeprikt ei aan het paasontbijt naar mijn vader gooien. Natuurlijk wist hij dat het niet echt was, maar hij gierde het uit. En wij gierden altijd net zo hard met hem mee.”

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden