MT33 M33 Praat Mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Jouw mening

In de rubriek ‘Praat mee’ delen we de meningen, reacties en brieven die we van jullie hebben ontvangen.

MT33 M33 Praat Mee Beeld

Geen roze wolk

Een jonge vrouw met een kinderwagen stapt voor mij de lift in. Op mijn vraag of ze ook naar het parkeerdek wil, draait ze zich om en knikt. Ik zie dat ze krijtwit is en dat de tranen over haar wangen lopen. We stappen uit de lift en ik vraag haar wat er is. Ze vertelt dat haar dochtertje drie weken oud is. Ze houdt ontzettend veel van haar eerste kindje, maar de roze wolk valt zó tegen. Ze is doodmoe door de gebroken nachten. In de kinderwagen ligt een heel mooi meisje te slapen. De vrouw kijkt met een glimlach naar haar dochtertje en zegt dat het vast goed komt, maar het haar even te veel was. Ik zeg haar dat het soms even niet meevalt maar dat het écht goed komt. Als ze bij haar auto haar dochtertje uit de kinderwagen tilt zie ik dat ze haar kindje een dikke knuffel geeft. Het komt wel goed met deze kersverse lieve moeder.
Marion Verhoeff

MT33 M33 Praat Mee Beeld

Gewoon genieten

Zorgeloos genieten, hoe doe je dat? De reacties via facebook.com/margrietnl en praatmee@margriet.nl:

Karin Flanderhijn-van Harn:

“Samen met mijn man een drankje op het terras doen, met mijn dochter een heerlijke zumba-les volgen, een gezellige werkdag met de collega’s… Het zit ’m in veel kleine dingen.”

Mariëtte Schellekens:

“Er is bijna elke dag wel iets wat probeert je uit je comfortzone te halen. De krant en de tv bijvoorbeeld. Als ik me daar even niet op mijn gemak bij voel, zet ik de radio aan met mijn favoriete klassieke muziek. Een mooi boek, een kopje thee of espresso en iets lekkers erbij. Heerlijk genieten. Ik vind dat ik dat op mijn leeftijd zeker heb verdiend.”

Marij Wanten:

“Lekker naar de sportschool. Daar ben ik alleen met mezelf bezig en heb ik niks anders aan mijn hoofd.”

Pau La:

“Tijdens een buitenritje met mijn paard vergeet ik praktisch alle sores. De prachtige natuur, het geluid van mijn paard als hij tevreden proest na een stukje draven of galopperen; dit alles geeft me energie en een blij gevoel.”

MT33 M33 Praat Mee Beeld

Geldstress

Als ze zeggen ‘geld maakt niet gelukkig’ hebben ze het naar mijn idee mis. Het geeft stress als je geld tekortkomt. We hebben jaren met een krap budget geleefd. Door corona raakte ik mijn baan kwijt en hoewel mijn man en ik het altijd goed hadden geregeld, kwamen we nu toch in de knel. We hebben even diep ademgehaald en ons huis verkocht. Eigenlijk was het ook net wat te duur voor ons. De kinderen zijn de deur uit, dus we konden nu gaan kijken naar een kleiner huis. Het was moeilijk op de krappe markt, maar het is gelukt. Inmiddels hebben we het weer wat ruimer: ik werk weer en we letten nóg beter op wat we uitgeven. Ik weet het: gezondheid en vrienden zijn écht belangrijker dan geld, maar ik merk wel dat ik ook weer een gezellig mens ben nu de stress is verdwenen.
A.K.

Deel je leukste foto

In Praat mee plaatsen we graag elke week, onder het kopje ‘Dat is genieten’, een mooie zelfgemaakte foto van een lezeres. Heb je zo’n foto, gemaakt op een plek of op een moment waarvan je echt genoot? Laat het ons weten! Vertel in je mail ook kort waar was je toen de foto werd gemaakt, waarom je daar was en wat het beeld met je doet – waarom is dit genieten voor jou? Staan er personen op de foto, dan is leuk als die niet te veel ‘poseren’, maar juist nonchalant zijn ‘gevangen’ in het moment: en wie zijn ze? Je kunt je inzending mét uitleg mailen naar praatmee@margriet.nl. Als we je foto kunnen plaatsen, laten we het weten. Je kunt de foto ook hier insturen.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

RedactieGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden