null Beeld Getty images
Beeld Getty images

PREMIUM

‘Ik zie mijn dochter veranderen nu ze nieuwe vrienden heeft’

null Beeld

Diane (51): “Mijn dochter van zestien heeft sinds een maand of zes nieuwe vrienden en is blij eindelijk ergens bij te horen. Eerder had ze namelijk wat moeite om haar weg te vinden op sociaal gebied. Tuurlijk ben ik blij voor haar, maar… ik weet niet of dit de juiste groep voor haar is. Ik zie mijn dochter veranderen. Ze zet zich ineens erg af, is tot laat ’s avonds weg, gedraagt zich daardoor moe en geïrriteerd, maar laat weinig los over wat ze uitspoken. Ik vind het niet fijn.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

‘Mijn schoonmoeder blijft de buien van haar dochter goedpraten’
De schoonmoeder van Judith heeft een groot hart dat altijd uitgaat naar haar kinderen. En daar maakt haar dochter in haar ogen flink misbruik van. Dochter heeft namelijk buien, waarin ze haar schoonmoeder zomaar voor van alles en nog wat kan uitmaken en haar daarna tijden negeert. Als ze daaruit komt, laat mijn schoonmoeder haar liefdevol weer binnen en ze verwacht van Judith en haar man dat die hetzelfde doen, voor de lieve vrede en het familiegevoel. Maar Judith heeft daar écht moeite mee.

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat Judith dit gevoel moet laten gaan.
Lezeres: ‘gekedelange.nl’ zegt: ‘Maak je eigen keuze en laat dat wat van de ander is bij de ander.’

Lezeres: ‘ingridsscrapfrutsels’ geeft aan dat erg grenzen zijn. “Er zijn grenzen #respect is daar een van. Je keurt dit gedrag steeds goed. Dat je dat zelf doet, is jouw recht, maar je kunt niet van anderen verwachten dit ook te doen.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Barbara advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura KraegerGetty images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden