null Beeld getty images
Beeld getty images

PREMIUM

‘Ik zie dat mijn dochter haar jongste zoon duidelijk voortrekt’

Marina durft geen kritiek meer te geven nu het contact met haar dochter weer hersteld is.

null Beeld

Marina (71): “Sinds acht maanden heb ik weer contact met mijn dochter, die na mijn scheiding partij koos voor haar vader. Ik doe liever niets waarmee ik dat contact op het spel zet, of moet ik omwille van mijn kleinkind toch het risico nemen? Ik zie namelijk dat mijn dochter haar jongste zoon duidelijk voortrekt en dat haar oudste zoon daarop reageert door negatieve aandacht te trekken. Ik heb met hem te doen. Maar zou zijn moeder al enige kritiek van mij kunnen ontvangen?”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Henny twijfelt of ze, op haar leeftijd, haar borstimplantaten moet laten vervangen. “Ruim twintig jaar geleden koos ik voor borstimplantaten, omdat ik na de komst van mijn vier kinderen zo plat als een dubbeltje was en me daar enorm ongelukkig over voelde. Ik heb gelukkig nooit klachten gehad, maar denk weleens: kan ik gewoon zo door blijven lopen of moet ik ze toch eens laten vervangen? En zou ik dat nog wel doen op mijn leeftijd? Ik ben alleen en hoef niemand meer te behagen met mijn borsten. En ik ben ook wel bang voor complicaties dit keer.”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat Henny de borstimplantaten moet laten vervangen. ‘tillyguijt’ geeft aan met hetzelfde dilemma te zitten. “Ik heb hetzelfde dilemma, ik ben 56 en heb de implantaten inmiddels 15 jaar en nooit problemen/klachten gehad. Natuurlijkheb ik ook de problemen gelezen en gehoord van andere vrouwen, maar deze vrouwen hadden langdurige en soms onverklaarbare klachten. Het is een moeilijke beslissing die behoorlijk impact zal hebben als je lichaam weer helemaal verandert.”

Lezeres ‘rianneroos’ zegt eruit halen: “Na alle ellende die ik hoor en lees over borstimplantaten, en zelfs na een sterfgeval meegemaakt te hebben met een kennis van 39 jaar, zou ik alles eruit laten halen, maar dan ook echt alles, en maar accepteren dat je bent zoals je bent. Ik weet niet wat je leeftijd is, en dat maakt ook niet uit, maar alleen al voor mijn kinderen zou ik willen blijven leven, dus bij mij ging alles er uit. Succes met je beslissing nemen, doe wat je wilt.🍀🍀

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Barbara advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura Kraegergetty images

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden