null Beeld Redactie
Beeld Redactie

PREMIUM

‘Ik heb geen klachten, maar toch…’

Henny twijfelt of ze, op haar leeftijd, haar borstimplantaten moet laten vervangen.

null Beeld

Henny (64): “Ruim twintig jaar geleden koos ik voor borstimplantaten, omdat ik na de komst van mijn vier kinderen zo plat als een dubbeltje was en me daar enorm ongelukkig over voelde. Ik heb gelukkig nooit klachten gehad, maar denk weleens: kan ik gewoon zo door blijven lopen of moet ik ze toch eens laten vervangen? En zou ik dat nog wel doen op mijn leeftijd? Ik ben alleen en hoef niemand meer te behagen met mijn borsten. En ik ben ook wel bang voor complicaties dit keer.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Linette (66): ‘Mijn man wil geen rollator omdat hij zich dan een bejaarde voelt.’ De man van Linette kan vanwege zijn heupprobleem niet zo makkelijk meer lopen en wil daardoor steeds minder vaak de deur uit. “Ik heb voorgesteld om een rollator aan te schaffen of een loopfiets voor volwassenen, zodat hij vrijer is en zijn wereld weer wat groter wordt. Ik zou dolblij zijn met de mogelijkheden, maar hij voelt zich dan een ‘bejaarde’ en wil dus niets proberen. Dit frustreert mij enorm, omdat hij hiermee tegenwerkt dat wij sámen nog leuke dingen kunnen doen.”

Op Instagram gaven een paar Margriet-lezeressen aan dat Linette voor zichzelf moet kiezen. Lezeres ‘wassenstaal’ zegt: “Vertel hem wat dit met jou doet”. ‘Lindaalblasskogum’ zegt: “Misschien kan je hem overtuigen door te zeggen dat hij het niet voor zichzelf moet doen, maar voor jou omdat jij het toch wel leuk zou vinden als hij zo nu en dan eens met je mee gaat. Wie weet help het! En anders gewoon met een vriendin gaan.”

Lezeres ‘hanknl’ vertelt over haar schoonvader: “Zelfde verhaal met mijn schoonvader. We hadden geen zin in overtuigen dus hebben we gewoon zo’n ding gekocht en neergezet ‘om te proberen’. Een paar dagen later was ‘ie er dolblij mee. Inmiddels twee jaar later hetzelfde liedje met een scootmobiel. Een goedkope op Marktplaats gekocht en gebracht. En weer is ‘ie er ineens toch blij mee. Waarschijnlijk gaat hij binnenkort op zoek naar een grotere, betere, duurdere. Doel bereikt: dat hij over zijn vooroordelen heen stapt en weer mobieler wordt.”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou jij doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Barbara advies geven? Dan kun je via onze Facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma.

Laura KraegerRedactie

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden