MT33 M33 Praat mee Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

‘Hoeveel drinkt hij wel niet als ik er níét bij ben?’

MT33 M33 Praat mee Beeld

Aranka (60):

“Ik ken Bart nu zes maanden en we hebben het erg leuk. Maar waar ik mij enigszins zorgen om begin te maken is zijn drankgebruik. Na een gezellig wijntje in het weekend drinkt hij in zijn eentje nog de halve fles leeg om daarna over te gaan op bier. Bier drinkt hij doordeweeks sowieso na zijn werk en ’s avonds voor het slapen ook nog vaak. Ik vind dat niet gezond. Bovendien: we wonen nog niet samen en ik ben best bang voor wat ik nu allemaal nog níét van hem zie.”

Vorige keer in Wat zou je doen?

Vorige keer in deze rubriek Suus (66): “Onlangs, toen mijn driejarige kleinzoon op bezoek kwam met mijn dochter, werd hij gebeten door mijn lieve en al wat oudere hondje. Niet hard of agressief, maar als een waarschuwing. Het dier schrok namelijk, toen mijn kleinzoon haar aan haar staart trok. Het vervelende is nu dat mijn dochter niet wil dat hij nog bij mij komt zonder háár. Geen oppasdagen meer, geen logeerpartijtjes meer. Ik word daar heel verdrietig van, maar kan toch niet zomaar mijn hondje wegdoen.”

Op Instagram geven veel Margriet-lezeressen aan dat het niet aan het hondje ligt en Suus samen met haar dochter regels moet afspreken. Zo zegt lezeres ‘edith.made.it:’ “Afspreken dat je je kleinkind nooit alleen laat met de hond, samen wat regels opstellen en je kleinkind begeleiden in wat kan en niet kan, zou ik zeggen.”

Lezeres ‘nicoletta294’ geeft aan: “Wat zonde, ‘t is een oud hondje dus mama moet haar kindje leren dat je daar voorzichtig mee moet omgaan… is niet de fout van ‘t oude hondje vind ik…”

Ook lezers ‘Ingridsscrapfrutsels’ geeft aan dat het kindje moet leren hoe hij met honden moet omgaan: “Het kleinkind leren van de hond af te blijven, vooral als de hond ouder wordt. Anders zal dit vaker gebeuren, het is een waarschuwing van de hond…”

Advies geven?

Elke week legt een lezeres in de rubriek Wat zou je doen? haar dilemma voor aan andere lezeressen. Wil je Aranka advies geven? Dan kun je via onze facebookpagina of op Instagram reageren op dit dilemma. Een dilemma insturen voor deze rubriek kan ook op margriet.nl.

Wil je reageren op een artikel van Margriet, of een grappige quote van je (klein-)kind insturen? Wil je een bijzonder verhaal kwijt of heb je iets ontroerends meegemaakt?
Hier kun je een reactie naar Margriet sturen.

Laura KraegerGetty Images
Meer over

Op alle verhalen van Margriet rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@margriet.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden